Április végére vagyok kiírva, jelenleg bruttó 90 000ft a fizum, de csak idén április végétől van bejelentett munkaviszonyom. Milyen összegű tgyásra és gyedre számíthatok?
sziasztok!
Bocsi, tudom, hogy nem ide kellene ezt írnom, de
a válasz, illetve maga a számítás engem is érdekel, mert mi is hasonló helyzetben vagyunk, csak nekem 2 éves munkaviszonyom és 125000,- bruttó bérem van.
előre is köszönöm ha megosztjátok velem az infót!
25 hetes pocakos
Ha 2009-ben fogtok szülni, akkor a 2008.év lesz az alapotok.
Ha pld. 2008-ban az egészségbizt. járulék alapotok, havi szinten 90.000,- Ft és egész évben nem voltatok táppénzen,fiz.nélkülin, igazolt távolléten, akkor ez éves szinten 1.080.000,- Ft, az osztószáma 366 nap= 2.950,82 Ft/nap a 100 %-os napi Tgyás alap, ennek a 70 %-a 2.065,57 Ft/nap, tehát egy 30-as hónapban 61.970,- Ft. Ebből csak adót vonnak. A tgyás (szülési szabadság) 168 nap, általában a szülés kiírt időpontja előtt 28 nappal, vagy a szülés napjától kezdődik. A 168 nap után igénylitek a Gyed-et. Egyszerűsítve írtam csak le, de remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!