Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy 0 + vércsoportú anyának...

Egy 0 + vércsoportú anyának és egy A + vércsoportú apának lehet egészséges gyereke?

Figyelt kérdés
Kérlek írjatok
2016. aug. 14. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem is értem...
2016. aug. 15. 01:41
 12/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ne legyél már hülye!
2016. aug. 15. 09:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. A férjem A+, én 0+ vagyok. Van fiúnk is és lányunk is, mind a kettő egészséges.
2016. aug. 15. 10:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés nem hülyeség, tényleg létezik AB0 összeférhetetlenség! Sokkal ritkább mint az RH összeférhetetlenség, de létezik. Az öcsém majdnem belehalt.

Anyum 0+ -os, apum A+ -os (nincs tévedés, mindenki +) én és öcsém is A+ -osak lettünk.

Ekkor is az történik, mint RH összeférhetetlenségnél: amikor én születtem, anyum vére találkozott az én A+-os véremmel, ez nálam nem volt gond, viszont öcsém ellen már elkezdte termelni az antitesteket. Öcsém besárgult - de ezt nem vették észre, csak nagyon későn, hetekig kórházban volt, kétséges volt, hogy életben marad-e, de végül minden rendben lett, mára egészséges felnőtt. Normál esetben ha figyelnek a babára nem lesz gond, nem szabad, hogy gond legyen. Öcsém esetében súlyos orvosi mulasztás volt, hogy nem vették időben észre, hogy sárga.

Szóval ne aggódj, első gyereknél eleve nem lesz gond, másodiknál lehet, de azért ma már odafigyelnek jobban az ilyesmire.

2016. aug. 15. 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

" másik sorsdöntő élethelyzet a vérátömlesztés mellett, a terhesség. RH pozitivitás esetén nincs probléma. Viszont a terhességnél, ha RH negatív az anya, és a baba (apától örökölt) RH pozitív, akkor már gondok lehetnek. A baba és a mama vére a terhesség alatt ugyan nem keveredik, de a szülésnél, illetve ha a méhlepény bevérzik magzati vér juthat az anyai vérkeringésbe. Ez a bevérzés a terhesség során spontán, vagy valamilyen orvosi beavatkozás során is megtörténhet. Ilyenkor a magzat vére bekerül az anya keringési rendszerébe. Ezt az eseményt pontosan ugyanúgy értékeli a szervezet, mintha hibás vérátömlesztés történt volna. Az anya szervezete ellenanyagot kezd el termelni a magzati vörösvérsejtek ellen, ezzel károsítja a magzatot. Ugyanez a vérkeveredés jön létre szüléskor is. Ezért az első terhesség alatt is fokozottan kell figyelni, nem csak a szülés alatt."

Utolso minden baba besargul valamelyik jobban valamelyik kevesbe. Nalatok nem az RH osszeferhetetlenseg miatt volt ez mivel a szuleitek pozitivosok! Az RH osszeferhetetlenseghez egy negativos es egy pozitivos szulore van szukseg es egy pozitivos babara. A neveben is benne van hogy osszeferhetetlenseg. Igy azonos RHval rendelkezoknel ez nincs csak ket ellentetessel.

2016. aug. 15. 21:48
 16/16 anonim ***** válasza:

De nem csak RH összeférhetetlenség létezik, hanem AB0 összeférhetetlenség is, és súlyos sárgaságot okoz! Amibe kezeletlenül bele lehet halni! Csak ez sokkal ritkább mint az RH összeférhetetlenség.

Az oka is ugyanaz, csak az anyai szervezet nem "D" antitestet termel (ezt az RH- anya termeli hasonló esetben) hanem "A" antitestet.

Magyarul tényleg nincs nagy szakirodalma a jelenségnek, de remélem azért az angol wikipédia másnak is hiteles forrásnak számít:

[link]

2016. aug. 16. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!