Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig egészséges tulhordani...

Meddig egészséges tulhordani a terhességet?

Figyelt kérdés

2016. aug. 13. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez az adott terhesség állapotától függ, hogy mennyire tudja még ellátni a lepény a magzatot tápanyaggal, oxigénnel, elsősorban ennek a függvénye. Ezzel lehet gond már 35 hetesen és lehet teljesen okés 41 hetesen is.

99%-ban keverik egyébként a túlhordás és a terminustúllépés fogalmát. Túlhordásról csak a betöltött 42. héttől beszélünk, tehát két hétig "csak" terminustúllépés van.

A kórházi gyakorlat szerint egyébként jellemzően egy hétnél tovább nem húzzák szívesen a terminustúllépést sem az orvosok, megindítják a szülést, ha magától nem akar megindulni a baba.

2016. aug. 13. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
1esnek igaza van, tulhordani nem szoktak hagyni a babakat, az a 42. hettol kezdodne, de altalaban a 41. betoltott het utan hamarosan meginditjak a szulest. Nem kockaztatnak az orvosok.
2016. aug. 13. 15:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az szerintem egyénfüggő, hogy meddig egészséges, és ezt folyamatosan monitorozzák is, ha eltérést találnak, akkor beindítják a szülést, vagy császároznak.
2016. aug. 13. 15:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 41+1 hetes vagyok hètfőn kell befeküdnöm a lepèny 3. fokban èredt remèlem hogy hètfőn már lesz baba
2016. aug. 13. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem kereken a 42. héten indították, de amikor bementünk, a gép szerint már voltak is fájásaim.

A mensi szerint még csak a 40. hét lett volna, de méretek alapján 2 hetet csúsztattak a szülés várható időpontjával.

2016. aug. 14. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!