Tgyásról? Kinek jár? Mikor és hol igényelhetem? Milyen papírok szükségesek hozzá?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 10:16
1/5 anonim válasza:
AKkor jár, ha van a szülést megelőzően 2 éven belül 365 nap biztosítotti jogviszonyod, és amennyiben megszűnik a munkahelyed, úgy a megszűnést követően 42 napon belül szülsz. Igényelheted a szüléstől, vagy a szülés várható időpontja előtt legfeljebb 28 nappal. A www.oep.hu oldalon a letölthető nyomtatványok között találod az igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre elnevezésű dokumentumot, azt kell kitölteni, és leadni a munkahelyedre. Ha a szülés előtt igényled, akkor elég hozzá a te összes iratod, a többit szülés után kell bemutatnod. Ha szülés után kéred, akkor kell a baba szül. akvi kivonatának másolata, a TAJ kártyája másolata, és a te kórházi zárójelentésednek a másolat (szerepel rajta a keresőképtelenséged kódja - 10-es).
ҝ
2/5 A kérdező kommentje:
A szülést megelőző két évben meg van a szükséges folyamatos munkaviszony, de dec.31-től megszűnt a munkaviszonyom. Azóta munkanélkülin vagyok. Akkor ebben az esetben jár? Vagy egyáltalán mi jár?
2010. ápr. 19. 10:25
3/5 anonim válasza:
Ha álláskeresési járadékot kapsz, akkor jár minden, ha segélyt, akkor sajnos nem:(
4/5 A kérdező kommentje:
Járadékot kapok. Akkor kaphatom a Tgyást is és később a Gyedet is? Bocs a sok kérdésért, nem nagyon vagyok képbe:)
2010. ápr. 19. 10:39
5/5 anonim válasza:
Igen, csak arra kell figyelj, hogy a tgyás lejárata után újra jelentkezz be akár egy napra is az álláskeresésire, és annak az ideje alatt igényeld a gyed-et. Aztán onnantól, hogy kapod a gyed-et, mondd le az álláskeresésit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!