Ha amikor megszületik a kistesó, gyeden vagyok, de a terhesség alatt megszűnik a mka. hely, attól még igényelhetem a kicsi születése után a tgyás-t?
Aktív munkaviszony?
Amikor a 2. megszületett is itthon voltam,mégis igényelhettem tgyást. A mai napig fennáll a mka viszonyom, ugyan azzal a céggel.
Tudtommal min. 180 nap kell hozzá, de azt nem tudom,hoy a fennt említett helyzetben mi van.
Egy könyvelő meg tudja mondani?
de akkor a cégtől fizetésnélküli szabadságon voltál. És a szabadság aktív munkaviszony mégha munkát nem is végzel.
Ha most is így van akkor nem kell aggódnod, mert akkor elviekben kapod a régi szabályok szerint.
De ha megszűnik a munkahelyed, akkor nem lesz munkaviszonyod- és én úgy értelmeztem, hogy megszűnik a jogfolytonosság és a 365 nap kell. - de ebben nem vagyok biztos.
A munkahelyben igen. Ha a megszűnés előtt nem tudsz elmenni THGY ra akkor nem fog járni semmi.
Könyvelő nem, mert a könyvelő nem biztos hogy mélységeiben ért a TB ügyekhez. A TB-nél tudnák legbiztosabban megmondani.
Szia!
A tgyás JELENLEGI első feltétele az, hogy a szülést közvetlenül megelőző 2 naptári évben meglegyen a 365 napos biztosítási idő. Ez Nálad megvan :)
A másik feltétel a szülés napjához kapcsolódik: akkor jár a tgyás, ha a szülés a biztosítás időtartama alatt következik be ( ez ugye Nálad nem lesz meg, ha közben megszűnik a munkaviszonyod ), VAGY a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül!
Tehát kérdés, hogy mikor szülsz és mikor szűnik meg a munkaviszonyod. Ha max 42 naptári nap lesz közötte, akkor leszel jogosult a tgyás-ra.
Remélem segítettem.
Egyébként mivel kismama vagy, elvileg védve vagy a felmondás alól. Tehát nem küldhetnek el. Ez alól csak a jogutód nélküli megszűnés a kivétel. Nálunk is ez a helyzet sajnos :(
Én júniusban szülök, a cég decemberben szűnik meg jogutód nélkül. Tehát én kapom a tgyás-t és minden más juttatást, de a munkaviszonyom sajnos decemberben megszűnik.
Kedves Utolsó válaszadó!
Részben segítettél,KÖSZÖNÖM!!!
Elvileg most nyáron szűnik meg a munkahelyem, és télen jön a kicsi. A második,akivel most gyeden vagyok,jövő nyáron lesz 2 éves,addig tudom,hogy jár utána a gyed,de mert megint babázni fogunk,így nem tudom,mit van jogom igényelni, jár e jövő nyárig a gyed a 2. gyermek után,vagy már csak a gyes,amit télen kell igényelni...?
Azt tudom,hogy 1 ellátásra vagyok jogosult,csak az nem tiszta,hogy a fenn álló helyzetben melyik lesz az a bizonyos ellátás.
Idő közben kiderült,hogy a páromnak holnap dolga lesz a mka.helyem fele,és beugrik,rákérdez.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!