A kalciumot és magnéziumot túl lehet adagolni?
Nézd, mit találtam:
Kiszámolhatod, neked mennyi az ideális és olvasd el, add össze, melyik készítmény mennyit tartalmaz. A túl sok kalcium hosszú távon vesekövet okozhat (jó, ha sokat iszol is mellé), a magnéziumtól meg hasmenésed lesz. Egyébként nem jó egyszerre bevenni, gátolják egymás felszívódását (ne olyat szedj, amiben együtt vannak), inkább külön, az egyiket reggel, a másikat este. A kalcium beépüléséhez pedig D és K vitamin is szükséges (de legalább napsütés és zöldségek).
A magnéziumhoz tudok hozzá szólni, mert az én is szedem - bár még nem vagyok kismama.
Megnéztem az Elevit Plus-t és 100 mg magnézium van benne. A napi igényünk 350-450 mg közötti. Nem hogy túladagolod, hanem hiányod van! Nyugodtan szedj az Elevit mellé + magnéziumot. Ráadásul a feleslegeset kipisiled.
Túl lehet adagolni, igen. De magnézium túladagolás nem könnyű, mivel kif*sod a felesleget, tapasztalat. De ez a mennyiség amit írsz semmi. Táplálkozás útján is viszel be belőlük különösen kálciumot, kálcium hiány nem jellemző csak D vitamin hiány esetén inkább, viszont a lakosság nagy százaléka magnézium hiányos, azt könnyebb elérni.
Fontos még tudni, hogy a kettő gátolja egymás felszívódását, a magnéziumot sose sajtos dolgok körül ittam meg. :)
Ha tejterméket nem fogyasztasz sokat, akkor érdemes a kálcium pótlást fontolgatni, nálam mondjuk ezzel nem volt gond mert imádom a sajtot, pont abban van nagyon sok kálcium, kevés mennyiségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!