Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kalciumot és magnéziumot...

A kalciumot és magnéziumot túl lehet adagolni?

Figyelt kérdés
Egyik kérdésnél olvastam, hogy az éjszakai lábgörcsre a kalcium-magnézium lenne a megoldás. Én viszont Elevit Pluszt szedek, amiben ugyebár benne van egy adagnyi belőlük. Ha ezen felül iszom mondjuk napi egy pezsgőtablettát (célirányosan Ca+Mg) akkor túladagolhatom?
2016. aug. 9. 08:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Nézd, mit találtam:

[link]

[link]

Kiszámolhatod, neked mennyi az ideális és olvasd el, add össze, melyik készítmény mennyit tartalmaz. A túl sok kalcium hosszú távon vesekövet okozhat (jó, ha sokat iszol is mellé), a magnéziumtól meg hasmenésed lesz. Egyébként nem jó egyszerre bevenni, gátolják egymás felszívódását (ne olyat szedj, amiben együtt vannak), inkább külön, az egyiket reggel, a másikat este. A kalcium beépüléséhez pedig D és K vitamin is szükséges (de legalább napsütés és zöldségek).

2016. aug. 9. 08:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A magnéziumhoz tudok hozzá szólni, mert az én is szedem - bár még nem vagyok kismama.

Megnéztem az Elevit Plus-t és 100 mg magnézium van benne. A napi igényünk 350-450 mg közötti. Nem hogy túladagolod, hanem hiányod van! Nyugodtan szedj az Elevit mellé + magnéziumot. Ráadásul a feleslegeset kipisiled.

2016. aug. 9. 09:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Hűha, köszönöm a válaszokat! Nem is gondoltam volna, hogy ennyivel kevesebbet tartalmaz a terhesvitamin. Innen jöhet a lábgörcs... Akkor gyorsan jön a pótlás!
2016. aug. 9. 09:09
 4/9 A kérdező kommentje:
A kalcium még durvább: a kalkulátor alapján 1200 mg-re van szükség a várandós nőnek, ehhez képest az Elevit Plusban 125 mg van... Az étkezés persze pótolja a vitamint, vagy épp fordítva, de azért nem hiszem hogy én 1200 mg-nyit összeeszek egy nap...
2016. aug. 9. 09:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Túl lehet adagolni, igen. De magnézium túladagolás nem könnyű, mivel kif*sod a felesleget, tapasztalat. De ez a mennyiség amit írsz semmi. Táplálkozás útján is viszel be belőlük különösen kálciumot, kálcium hiány nem jellemző csak D vitamin hiány esetén inkább, viszont a lakosság nagy százaléka magnézium hiányos, azt könnyebb elérni.

Fontos még tudni, hogy a kettő gátolja egymás felszívódását, a magnéziumot sose sajtos dolgok körül ittam meg. :)

Ha tejterméket nem fogyasztasz sokat, akkor érdemes a kálcium pótlást fontolgatni, nálam mondjuk ezzel nem volt gond mert imádom a sajtot, pont abban van nagyon sok kálcium, kevés mennyiségben is.

2016. aug. 9. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyász kifejezetten ajánlott napi 400mg magnéziumot a terhesvitamin mellé.
2016. aug. 9. 12:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Nos akkor a kalciumhiány lehet nem aktuális, mert mindennap eszem sajtot és általában tejet is iszom. Magnéziumot viszont mindenképpen veszek ma.
2016. aug. 9. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Ajánlom a dm-s magnéziumot: ár érték arányban a legjobb! 400 mg-os, és 60 db-os (800 Ft)
2016. aug. 9. 16:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Kapasbol a kalciumot 20-24 hetnel elobb nem szabad szedni, mert korai csontosodast okoz a babanal. Labgorcsre meg hatastalan is. Magneziumot szedhetsz. Bar tapasztalatom szerint nem er semmit ilyenkor. Remelem nalad bevalik. De mast ne vegyel be, mert a magnezium gatolja a tobbi felszivodasat. Nem is ertem miert teszok bele a terhesvitaminba? A dokim es a vedono is megmondta, a magneziumot min 3 oraval tobbi utan vegyem be, mert hatastalan lesz a tobbi.
2016. aug. 10. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!