Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segít nekem vki? Nem értek...

Segít nekem vki? Nem értek pár dolgot!

Figyelt kérdés

1, Ha suli befejezése után leszek terhes(20 évesen) és nem dolgoztam még, akkor milyen kedvezményekre vagyok jogosult??

2, Nagyon szeretnénk a párommal a kisbabát:) Ha már meglesz a szakmám, és utána rögtön elkezdjük a babaprojectet:) Neketek milyen volt a terhesség? Kb. mire lehet számítani? És a szülés? Honnan tudom majd hogy menni kell?? Tényleg nagyon sok vért vesztek majd?(Én csak ettől félek:D)

2010. ápr. 18. 18:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha suli befejezése után leszel terhes, akkor az alanyi jogon járó gyes-t fogod kapni, ez nettó 25700. Kapsz családi pótlékot, ez 12200. Ha dolgozol legalább 185 napot, akkor a suli idővel együtt meglesz a szükséges 365 napőod, kapod a tgyás-t (a fizetésed 70%-a), illetve a gyed-et (szintén 70%, de max. 120900/hó).

A terhesség mindenkinél más, van aki könnyebben van aki nehezebben viseli. Nekem az első fele katasztrófa volt (20. hétig hánytam), de a második fele egészen a szülésig tökéletes. Előre nem lehet megmondani, a te szervezeted hogyan éli meg, reméljük, nem lesz semmi gond, hanem sétagalopp lesz:)

A szülés csodálatos élmény, bár fáj, és a pokolba kívánod a helyzetet, de mindenért kárpótol, amikor a pocakodra teszik a ráncos, izgőmozgó kismanót, aki a te saját csodád:)

Biztosan tudni fogod, mikor kell menni, hidd el, érzi azt a nők nagy része, hogy ez már az:) Ha mégsem, akkor szerencsés vagy, mert csak a végét fogod igazán érezni, kevés ilyen nő van (mázlisták)

Egyáltalán nem veszítesz sok vért, inkább a szülés után távozik a java, nem szülés közben (gondolj bele, 9 hónapig nem volt meg, na majd szülés után ezt bepótolja a szervezet:D)

Félni nem kell, bármi is lesz, a babádért megéri:)

Sok boldogságot nektek:)

ҝ

2010. ápr. 18. 18:42
 2/6 A kérdező kommentje:

köszönöm:)

Dolgozni nem lesz időm az tuti, mert a suli leköt:s És utána meg megy a babproject és abba nem fér bele ennyi nap:s

2010. ápr. 18. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

En a helyedben azert elmennek dolgozni, sajnos nem ugy mukodik mindenkinel hogy gondolok egyet es terhes leszek. (persze en tiszta szivbol kivanom hogy Neked sikeruljon!) Addig is lekot valami, nem otthon ulsz es azon stresszelsz hogy mikor esel teherbe. Igy konnyebb is mert nem gorcsolsz rajta.

Sok sikert es boldogsagot!

2010. ápr. 18. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Így csak gyesre leszel jogosult 2 évig, illetve az egyszeri anyasági segélyre (ez a szüléskor jelent 60ezer körüli összeget 1x) és a családi pótlékra.

Nekem spec 2 év volt, míg az első baba sikerült, készülj azért arra is, hogy dolgoznod is kell esetleg majd még , bár remélem neked a fogantatással több szerencséd lesz :)

2010. ápr. 18. 22:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia, én úgy jártam, h bár nem terveztük... de megfogant a babónt az egyetem utsó félévében... de így pont lecsúsztm a munkáról...mert 24 hetes voltam mikor vége lett a félévnek.. és onnantól már nem lett volna meg a félév munkaviszony... de ha megteheted.. mindenképp kezdj el dolgozni.. mert az első 6 hónapot simán végig lehet melózni gond nélkül...és megéri.. h ne csak havi 38 ezer ft-ot kapj a terhességed alatt 2 évig... mert az nagyon kevés....

34h kismama

2010. ápr. 19. 10:25
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

Remélem tudok majd dolgozni:) És nem lesznek rosszullétek:D

2010. ápr. 19. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!