Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez babamozgás lehetett?...

Ez babamozgás lehetett? Konkrétan hol éreztétek először?

Figyelt kérdés
15 hetes múltam és már egy ideje nagyon figyelem az esetleges mozgásokat. Eddig semmi de semmi nem volt, most viszont mikor takarítás után leültem pihenni éreztem egy pillanatnyi mozgást. Mintha egy buborék pukkant volna ki, de eléggé határozott volt. Érzésre olyan volt, mint amikor sztetoszkópon egy szívdobbanást hallasz, persze itt most nem hang volt, hanem egy olyan belső dobbanás érzés. Bal oldalon éreztem, a köldökkel egyirányba vagy egy picit lennebb, a köldök és az oldalam között kb félúton. Eddig bármilyen szurkálást vagy bármit éreztem, az a bal oldalon volt. Ez már babamozgás lehetett? Ti pontosan hol éreztétek először?
2016. aug. 4. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez már az :) Mindenki máshol érzi, mivel minden baba máshogy fekszik.
2016. aug. 4. 12:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mert én nem buborék érzésnek érzem hanem ilyen remegésnek, rezgésének meg van amikor kaparászásnak, apró bökdösésnek. A remegés látszik is nyugalmi állapotban. A kaparászás és bökdöső érzést pedig pár napja kezdtem érezni.

Az pedig igaz hogy amikor az ember valamit csinál aztán hirtelen leül és pihen akkor azután rögtön jelentkezik a baba mozgása, én legalábbis ezt vettem észre. Meg evés után is beindul.

17+4 hkm

2016. aug. 4. 12:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Másodiktól kérdezem: hányadik héten kezdted érezni? Első vagy második baba?

2016. aug. 4. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Első baba

12. héten egyik este "bejelentkezett" amikor épp lefeküdtem aludni.

Utána semmi.

14. héttől pedig minden nap érzem és egyre erősebben.

2016. aug. 4. 13:05
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Azért kérdeztem, mert nekem is első baba, és gondoltam kicsit korán van még a mozgáshoz. De akkor ezek szerint egyáltalán nem korán :)
2016. aug. 4. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek egyforma helyen van a baba meg nem mindenkinek egyforma a testalkata meg hiába első baba, attól még hogy nem tapasztaltunk ilyet mert még nem voltunk terhesek, rá lehet érezni nekünk is hogy ez a baba. Én nem is értem hogy miért terjed mindenhol az a hír hogy első babások később érzik. Ez egyáltalán nem igaz. Rá lehet jönni simán, legalábbis nekem nem okozott nehézséget hogy rájöjjek.
2016. aug. 4. 18:24
 7/9 anonim ***** válasza:
6osnak: pedig igaz, mert a többedik terhességnél már a 10.héten is lehet már érezni.
2016. aug. 4. 20:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első és semmivel nem összekeverhető a 18+6 naposan történő erős rúgás volt :D Ez a hasam alján történt. És a mai napig is ott érzem legerősebben a rúgásokat, de a mozgások már erősek és a köldökig mindenhova kiterjed. Ezelőtt 3 ilyen buborék pukkanást éreztem csak. Az elsőt épp ott ahol te is írtad, bal oldalt a köldöktől 3-5 cm-re átlósan lefelé :)

Azóta párom szerint alien költözött a hasamba :D Annyira mozog már :)

Gratulálok a babához :)

Üdv,

21hkm

2016. aug. 4. 21:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is gratulálok a babához :)
2016. aug. 4. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!