Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet ennek a rengeteg...

Mi lehet ennek a rengeteg vetélésnek az oka?

Figyelt kérdés

Nap mint nap olvasom, hogy mennyien vetélnek el.

Én 6,5hetes kismama vagyok és már ott tartok,hogy rettegek, nehogy baj legyen.

Arra lennék kíváncsi,hogy akiknek elment a babájuk, volt vmi oka????

2008. szept. 29. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első kérésedhez tudok hozzászólni, hála Istennek vetélésem még nem volt, első babámat várom.

Én nem hiszem, hogy több vetélés van mostanában, mint korábban, sőt, orvosi statisztikák alapján a spontán vetélések száma kisebb, mint régebben volt (gondolom ez köszönhető a folsav és a magzatvédők elterjedésének, illetve annak, hogy ma már hormonkezelésekkel rengeteg terhességet megtartanak). Inkább azt gondolom, hogy most kiélezetten figyeljük a vetéléses témákat (főleg a terhesség első felében, akkor én is nap mint nap olvastam, hallottam egy vetélésről sajnos), biztosan azzal függ össze, hogy félsz tőle.

Nekem kb a terhességem feléig tartott ez, utána már átléptem egy nyugodtabb korszakba, pontosabban már nem a vetélés miatt aggódom, hanem a rendellenességektől és a szülés közbeni komplikációktól félek, most ez érint érzékenyebben.

És amióta nagy a pocakom azóta rengeteg pocakos nőt látok, míg korábban kevesebbet, illetve amióta megvan a babakocsi, azóta lépten-nyomon a miénkkel egyező típusút tolnak az utcán (valószínűleg eddig is láttam volna, ha tudtam volna, hogy mit kell nézni).

2008. szept. 29. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem sajnos volt egy miss.ab-om. az ok? hát nem derült ki. Azt mondta a doki hogy csak nagyon ritkán derül ki. Vagy kromoszóma rendellenesség, vagy elkaptam valami bacit, amit én bírtam de a csöppség nem.

De nem izgulj, nem lesz semmi gond. Egyébként azt hiszem az első válaszolónak igaza van. Édesanyám azt mesélte hogy velük nem is álltak szóba a 12. hétig. Addig meg a természet megoldja.

Ne izgulj jó!

2008. szept. 29. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Sajnos nekem is volt egy vetélésem én 7hetes voltam.

Az orvos szerint nagyon korai voltam még,ilyenkor nagyon veszélyes.Én a vendéglátásban dolgozom,most már tudom hogy a következö terheségnél azonnal váltani kell.

2008. szept. 29. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem az első m.ab után azt mondta a doki,hogy a terhességek 30%-a vetéléssel végződik.Sokszor úgy,hogy a nő nem is tudja,hogy terhes volt csak azt veszi észre,hogy a szokottnál erősebb a vérzése.Én akkor azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen,de később kiderült,hogy sok ismerősöm is hasonlóan járt csak nem reklámozta.Itt azért tűnik soknak,mert ennek az oldalnak ez a része erről szól és így aki ezen átesik bártan beszélhet a saját tapasztalatairól,mert itt sorstársakra talál.Nekem először azt mondták talán nem jó helyen tapadt meg vagy nem lett volna egészséges,de végül kiderült,hogy hormongyengeség miatt halt meg.
2008. szept. 29. 22:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Fel a fejjel és kitartás mindenkinek!!!
2008. szept. 30. 06:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az is lehet az oka, hogy így látjuk, hogy már a menses elmaradása után 1-2 nappal tesztelnek a lányok, és akkor a terhesség még elhalhat. Régen nem voltak ilyen tesztek, sokan nem is tudták, hogy 6-7 hetes terhességük elment. Én épp ezért csak akkor teszteltem, mikor a 2. mensi is kimaradt (végre baba van). Féltem ugyanis a csalódástól, mert bizony néha 5-10 nap késés után is megjött erős görcsökkel... Nem tudom, akkor terhes voltam-e...
2008. szept. 30. 07:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogy most több -e a vetélés mint régen, azt szerintem még az orvosok se tudhatják, mivel nincs mihez hasonlítani a mostani adatokat pontosan amiatt, amit az előttem szólók írtak, azaz régen nem volt teszt.

Az biztos, hogy már nagyanyáink idejében is úgy tartották, hogy az első 3 hónap rizikós. Valószínű, a természet szelektál.

2008. szept. 30. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Én sajnos 2szer elvetéltem.Először úgy történt,hogy 6 hetes ha lehettem,éjszakás voltam.Vendéglátásban dolgoztam egy benzinkúton és nagyon felidegesített egy vendég.Akkor be is véreztem,rá 1-2 napra elvetéltem.Szerintem a stressz is okozhat vetélést,ja és aznap este sajnos rekeszeket is cipeltem,gondolom az sem tesz jót.Azt mondta a doki ha valaki bevérzik,azonnal le kell feküdni és hívni az ügyeletet.Lényeg hogy gyorsan vízszintesbe helyezd magad.Második terhességem,elsőből tanulva táppénzre mentem,csakhogy megint bevéreztem.Most nem voltak görcseim napokig,aztán kiderült hogy a petezsákban nem volt embrió,csak üresen növekedett a petezsák.Doki annyit mondott hogy nem tudni mitől van,ezt nevezik beteg terhességnek,a test csak később veszi észre hogy nincs embrió.Ráadásul a munkahelyemről is kirúgtak mivel táppénzre mentem.Most ismét terhes vagyok,remélem már összejön,16 hetes leszek Csütörtökön és eddig minden rendben van.(kopp.kopp,kopp)Velem ez történt,remélem happy end lesz már végre.Vigyázni kell sok mindenre,nem szabad enni nyers dolgokat,tojást,húst,se penészes sajtot és nem szabad kádban fürdeni csak zuhanyozni,mert ez mind mind vetélést okozhat.De akinek olyan erős a szervezete,az csinálhat bármit,de nem árt vigyázni.Boldog babavárást!
2008. szept. 30. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!