Mi lehet ennek a rengeteg vetélésnek az oka?
Nap mint nap olvasom, hogy mennyien vetélnek el.
Én 6,5hetes kismama vagyok és már ott tartok,hogy rettegek, nehogy baj legyen.
Arra lennék kíváncsi,hogy akiknek elment a babájuk, volt vmi oka????
Az első kérésedhez tudok hozzászólni, hála Istennek vetélésem még nem volt, első babámat várom.
Én nem hiszem, hogy több vetélés van mostanában, mint korábban, sőt, orvosi statisztikák alapján a spontán vetélések száma kisebb, mint régebben volt (gondolom ez köszönhető a folsav és a magzatvédők elterjedésének, illetve annak, hogy ma már hormonkezelésekkel rengeteg terhességet megtartanak). Inkább azt gondolom, hogy most kiélezetten figyeljük a vetéléses témákat (főleg a terhesség első felében, akkor én is nap mint nap olvastam, hallottam egy vetélésről sajnos), biztosan azzal függ össze, hogy félsz tőle.
Nekem kb a terhességem feléig tartott ez, utána már átléptem egy nyugodtabb korszakba, pontosabban már nem a vetélés miatt aggódom, hanem a rendellenességektől és a szülés közbeni komplikációktól félek, most ez érint érzékenyebben.
És amióta nagy a pocakom azóta rengeteg pocakos nőt látok, míg korábban kevesebbet, illetve amióta megvan a babakocsi, azóta lépten-nyomon a miénkkel egyező típusút tolnak az utcán (valószínűleg eddig is láttam volna, ha tudtam volna, hogy mit kell nézni).
Szia!
Nekem sajnos volt egy miss.ab-om. az ok? hát nem derült ki. Azt mondta a doki hogy csak nagyon ritkán derül ki. Vagy kromoszóma rendellenesség, vagy elkaptam valami bacit, amit én bírtam de a csöppség nem.
De nem izgulj, nem lesz semmi gond. Egyébként azt hiszem az első válaszolónak igaza van. Édesanyám azt mesélte hogy velük nem is álltak szóba a 12. hétig. Addig meg a természet megoldja.
Ne izgulj jó!
Szia.
Sajnos nekem is volt egy vetélésem én 7hetes voltam.
Az orvos szerint nagyon korai voltam még,ilyenkor nagyon veszélyes.Én a vendéglátásban dolgozom,most már tudom hogy a következö terheségnél azonnal váltani kell.
Hogy most több -e a vetélés mint régen, azt szerintem még az orvosok se tudhatják, mivel nincs mihez hasonlítani a mostani adatokat pontosan amiatt, amit az előttem szólók írtak, azaz régen nem volt teszt.
Az biztos, hogy már nagyanyáink idejében is úgy tartották, hogy az első 3 hónap rizikós. Valószínű, a természet szelektál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!