Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem túl nagy a feje? Nem...

Nem túl nagy a feje? Nem fogom tudni megszülni simán?

Figyelt kérdés

Ma voltam 36 hetes ultrahangon.

BPD: 96mm (fejkörfogat)

OFD: 113mm

HC: 334mm

FL: 69mm

AC: 320mm

Súly: 2970g

A doki azt mondta a méretei 36 hetesnek felelnek meg viszont a fej mérete 37 hetes 3 napos.Ő csak annyit fűzött hozzá hogy biztos tudós lesz bár nekem ez egyáltalán nem vicces.Azóta tiszta ideg vagyok, nagyon félek hogy valami baja lesz vagy hogy emiatt császároznak majd.Van itt olyan akinek hasonló lett a fejkörfogat mérete?Nagyon aggódom :(

2010. ápr. 16. 15:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
nem szeretnélek ijesztgetni, de azt mondta a dokim, ( bár tervezett császáros voltam), ha meg kellett volna szülnöm a fiam, szakadtam volna rendesen. nekem is ekkora volt az eredményem ennyi idősen.
2010. ápr. 16. 15:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Már megszültem a babám, de annyiszor kérdeznek itt méreteket, hogy már elővettem a dossziémat, hogy érdemben nyilatkozzak. 36. hét (nekem) bpd: 96 mm.

Rendes, hüvelyi úton szültem.

2010. ápr. 16. 15:38
 3/12 anonim ***** válasza:
48%
1 hozzászólót meglepődve olvasom. Nekem semmi ilyent nem mondott a doki, nálunk inkább a lábai voltak hosszúak...
2010. ápr. 16. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Az enyémnek 40+2 hetesen 91mm volt a BPD. Igaz Ő kislány és 3000g-mal született. A te babád feje is normális, csak valószínűleg nagyobb baba, mint az enyém volt 36 hetesen.
2010. ápr. 16. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy 100 mm-ig engedik hüvelyi uton afölött már nem nagyon. Nekem faros és most kb 98 mm-es, így nekem császár lesz, mert a kettő együtt már túl sok. (37 hetes)
2010. ápr. 16. 15:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja és hetente kb 2-3 mm-t nő ez az érték.
2010. ápr. 16. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem 38htesen volt bpd:96mm és nem tudtam megszülni:-(

De 106os bpd-vel szültek melettem például:-)

Alkati dolog is szerintem!

2010. ápr. 16. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én is pontosan így jártam, engem is ijesztegetett a dokim a fejméretet illetően (fiatal volt még kevés tapasztalattal). Folyton azt mondogatta, figyeljek oda, ne nőjön tovább a baba feje. Mintha én irányítani tudtam volna! Nagyon kétségbe estem, ezért megkérdeztem egy olyan nőgyógyász véleményét is, aki jó szakember hírében áll, és nem mellesleg szült már gyereket is. Ő azt mondta, hogy előre ezt nem lehet megmondani, de butaság ezzel előre stresszelni a kismamát, mert csak fájásgyengeség alakul ki nála, és akkor tényleg császár lesz a vége. Amikor megszületett a kisfiam, 100 mm felett volt a bpd-je, és tényleg fájásgyengeséggel küzdöttem, de végül sikerült természetes úton megszülnöm a babát!!!! Az is igaz, hogy kissé megsérültem odalent, de szépen rendbe hoztak, szülés után két órával már a folyosón sétálgattam. Úgyhogy te se idegeskedj előre, hidd el, a babád tudja a dolgát, ki fog bújni, ha eljön az ideje! Könnyű szülést, és boldog babázást kívánok neked!

Egy 9 és fél hónapos fiúcska anyukája

2010. ápr. 16. 16:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Az én első babámnak is ekkora volt 36 hetesen... Aztán simán megszületett 34-cm-es fejkörfogattal, pedig nem vagyok egy nagydarab nő, 57 kilósan szültem.... Egyébként a BPD nem a fejkörfogat, hanem a magzati koponya haránt (=biparietális) átmérője (a homlokcsont legszélesebb részén mérik).
2010. ápr. 16. 17:06
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.

Utolsó válaszoló: igazad van a bpd nem fejkörfogat én sem ezt akartam írni csak már olyan ideges voltam.Tudom a két halántéka közötti távolságot jelenti de azért köszi :)

Remélem minden rendben lesz velünk.Már alig várom a 38 hetes ultrahangot....

2010. ápr. 16. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!