Mi számít vashiányos állapotnak?
A labor eredményem:
Vas 16,7 umol 1/1 6,6 -26,0
Fáradékony, ideges vagyok, minden munka nehezemre esik. 24 napos havi ciklusom van, myóma okozta erősebb vérzéssel.
Ha az alsó határnál kevesebb a vas mennyisége a véredben.
Mint pl nálam...nekem 1 alatt van az értéke...:)
Neked a határon belül van, nem vészes.
Ez a vérvételi eredmény már fél éves. Előtte diétáztam. Tehát sokkal kevesebbet ettem, és azóta sem szedtem fel plusz kilókat. (Zöldség, gyümölcs, nem zsíros étrend). Még az ősszel volt egy epehólyag műtétem, március elején pedig egy kis nőgyógyászati beavatkozás, amikor megtudtam a myómát is. Epehólyag műtét után szintén nem ehettem meg mindent.
Most már mindenféle zöld salátát,gyümölcsöket eszem. De az epehólyag műtét miatt még a hüvelyeseket kerültem.
Ma voltam vérvételen. Hétfőn meg lesz az eredmény. Most már utána néztem a vaspótló ételeknek, és megpróbálok aszerint étkezni.
Nagyon fázós vagyok. 20 fokos lakásban 5 vastag pulóverben is azt érzem, hogy nagyon fázom, és nincs kedvem még megmozdulni sem. Ezt is okozhatja a vashiány?
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!