Vashiányos vagyok. Irnátok recepteket vagy, hogy milyen termékeket egyek sokat?
Szia! Nekem is sajnos alacsony lett a vasam. Nekem a dokim írt fel vas tablettát illetve heti szinten kell ennem spenótot és májat.
Hány hetes vagy?
26 hetes km
Amikor az elso babamat vartam, akkor az utolso hetekben lett nagyon alacsony a vasam. Nekem a ceklat javasoltak, mert vastablettat nem akart szedetni velem a doki (annyira nem volt rossz a helyzet es igy is aranyerem volt, szekrekedesem, a vastabi meg ronditott volna a helyzeten).
Sutozacskoban sutogettem, napi ket nagyobb ceklat megettem (nem volt nehez, mert en imadom).
A baratnom a vorosafonyara eskuszik, sok egyeb mellett magas a vastartalma. Van egy fajta vorosafonyale koncentratum, azt terhesen is lehet hasznalni, allitolag tenyleg nagyon jo, viszont igen draga, de sokaig tart.
Sajnos nem tudom pontosan a nevet, de neten keress ra.
Szerintem nagy gondot csak akkor okozhatna, ha durvan vashianyos lennel. Ha nagyon vashianyos lennel, akkor a dokid nem csak azt javasolna, hogy etkezessel potold, hanem vaskeszitmenyt is irna fel neked ra.
Egyebkent a kismamak donto tobbsege kisebb-nagyobb mertekben vashianyos lesz a terhesseg vege fele, tehat ez nem egyedi eset.
Allitolag az a legjobb, ha csak a vege fele lesz keves a vas, ha mar korabban is, es eros mertekben, akkor kell potolni vaskeszitmenyekkel mindenkeppen, mert a babanak is szuksege van ra. (A vegere altalaban epp azert lesz vashianyos a kismama, mert a baba mar olyan mennyiseget sziv el maganak, ami miatt nekunk marad kevesebb.)
Szulesnel az eros hiany azert jelent gondot, mert bizonyos foku verzekenyseggel egyutt jarhat, a lepeny levalasakor pedig epp eleg vert veszitunk normal esetben is, nem szabad attol sokkal tobbet. De ezt ugyis figyelik es ha ugy latjak, hogy tul erosen verzel, akkor adnak egybol injekciot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!