Milyen keresetre vállaltatok gyereket?
Sok kérdésnél olvasom, hogy x százezer forint kereset mellett nem mernek bevállalni gyereket, vagy nem mernek másodikat, stb.
Ezt a hozzászólást egyik kérdésnél olvastam, és ez verte ki nálam a biztosítékot: "Havi 5-600.000-ból egy két felnőttből és 1-2 kiskorú gyerekből élő család éppen hogy megél." Nos, nálunk az összkereset kb. 320.000 Ft, most várjuk az első babát, de ha a második jönne annak a vállalhatóságán sem gondolkoznék el. Diplomás vagyok, de egy kisvárosban élek, így a keresetem is alacsonyabb mint fővárosbeli sorstársaimnak, de ugyebár kisvárosban a kiadások is kisebbek. Saját lakásban élünk, hitelmentes és tartalékot is félre tudtunk tenni a felújítás mellett.
Ti mekkora keresetre mertetek gyereket vállalni? Ezt már csak kíváncsiságból kérdezem, mert tényleg érdekel, hogy ki mit gondol soknak vagy kevésnek.
Észak-keleti megye: Itt nem jellemzőek ezek a magas bérek, mint amiket itt sokan írtok.
Én: szociális területen dolgozom diplomával, a közalkalmazotti bértábla alapján kapom a fizetésem, a férjem: középfokú végzettséggel dolgozik, csak a "muszáj" bért kapja. Egyikünk se kap cafetériát, itt az a ritka, ha valaki kap.
Hitelmentes, 2 szobás lakásban lakunk a megyeszékhely egyik belvároshoz közeli részén. Nem a szülőktől kaptuk, kb. 70%-ban, mi spróltuk össze a pénzt, 30%-ot a szülők finanszíroztak.
Egyikünk se gazdag családban nevelkedett, hanem egy teljesen átlagosban.
Most várjuk a 2. babánkat.
Meggondoltan vásárolunk, amit lehet, előre tervezünk. Az egészség a legfontosabb, arra költünk.
Van megtakarításunk.
A 17-es válaszoló ihlette h megosszam a válaszom.
Diplomával keresek nettó 187ezret.1 fiam van.
Én ennyiből is el tudtam tartani magunkat. Autóval együtt. Amíg egyedül álló voltam.
(Csongrád megye)
240/fő + a férjem fusi munkajabol havi 30- 80 ezer kozott....alberlet atlag 95. (Télen 120- nyaron 80) Nulla segitseg, nulla csaladi/anyagi tamogatas....8 év együtteles utan hazassag, januarban voltunk 9 éve együtt. ... Most vagyok a 11.hetben.
Ah az árok partjan laknek is az elsot 30 eves koromig szerettem volna. 28 vagyok.
Kövezzetek meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!