Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg káros lehet a babámra,...

Tényleg káros lehet a babámra, ha a hátamon fekszem?

Figyelt kérdés
Szinte csak így tudok aludni, ill. napközben pihenni.
2010. ápr. 15. 07:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezt a dokid mondta?

Ugye nem

2010. ápr. 15. 07:15
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem káros rá.

Ha a baba elérte azt a méretet, elkezd háton fekve valamit nyomni (nem tudom, mit...) és onnantól nem fogsz tudni háton fekve aludni. Ennyi.

A nők 99%-ánál így van, olyan érzés lesz, mintha megfulladnál és fel fogsz rá ébredni, ha netán alvás közben a hátadra feküdnél.

2010. ápr. 15. 07:19
 3/8 A kérdező kommentje:
A védőnőm mondta. Teljesen elképedt, hogy a hátamon fekszem. Az olyan mintha nyújtózkodnék, nem gondoltam a köldökzsinórra? Első babával, tapasztalatlanul ezek eszembe sem jutottak. Anyukám is azt mondta, ha már nem lesz kényelmes, jó neki, azt észre fogom venni. 28 hetesen még semmi gondom ezzel és szerintem a kisfiamnak sem. Ez a nő mindig a frászt hozza rám.
2010. ápr. 15. 07:29
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy tudom, hogy xy hét után nem ajánlják, mert nyomja az eret. de ha úgy kényelmes, szerintem aludj úgy, bajod nem lehet. nekem pl nem kényelmes, mert már most 13 hetesen nyom, vagy nem tudom, de rossz.
2010. ápr. 15. 07:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is mondta mind a 3 terhességnél a védőnőim,mert mindnél más volt.Már a 3-nál most mondta,hogy figyeljek erre pedig csak 16 hetes vagyok.

Minél idősebb a terhesség, annál rizikósabb a háton fekvés.Mert ha a köldökzsinór a baba alá kerül, összenyomja nem jut elég oxigénhez.

Nekem ezzel indolokta, és én nem tartom hülyeségnek.Főleg,hogy 3 védőnő is ugyanazt mondja.

2010. ápr. 15. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Addig míg a babának és neked kényelmes, lehet. Nem tudom, hogy a háton fekvésnek mi köze lenne a köldökzsinórhoz... Az utolsó néhány hétben már nem szokták javasolni, mert a baba és a méh nyomhat egy fő artériát,ezzel a baba vérellátása is gyengülhet. DE: ezt a baba azonnal jelezné, szóval nem viselné türelmesen :)) Nagyon sokan vagyunk úgy, hogy megpróbálunk tudatosan az oldalunkon fekve aludni, de mikor már mélyebben alszunk, a hátunkra fordulunk, mert úgy kényelmesebb... Velem is ez volt mind a 4 gyerkőcnél. Egyiknek sincs semmi baja. a köldökzsinór meg nem emiatt tekeredik a babák nyakára, ha oda is tekeredik, hanem azért, mert a baba odabent ficánkol...de ez az esetek 99%-ban semmiféle problémát nem okoz, hisz a magzat nem a száján veszi a levegőt...
2010. ápr. 15. 07:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A 20. héttől nem ajánlatos háton feküdni, mert akkor már nagyobb a babának a súlya, és elnyomhat egy eret, ami őt is ellátja.Én háton szerettem aludni, így félülő helyzetben aludtam a 20. héttől.Kényelmes volt, és nem kellett aggódnom, csak kicsit sok volt a párna az ágyban.

2010. ápr. 15. 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:
szia, most kezdtem a 40. hetet és sokat alszom háton. Ha háton ébredek akkor tudom, hogy borzasztó derékfájás várható egész nap.
2010. ápr. 15. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!