Kismamák! Csak én estem pánikba emiatt a listeriozis-os dolog miatt? Vagy más is van így?
h1n1, listeriozos...stb.kismamákra nagyon veszélyes,hallom innen-onnan.Csak én estem pánikba?
Egyébként se nagyon tudom elfogadni a terhességem,és ezek a hírek csak még rosszabbá teszik.
h1n1 ellen be vagyok oltva, a másikról meg még életemben nem hallottam, így nem pánikolok rajta.
Hogy érted, hogy nem tudod elfogadni a terhességed?
Én ezért ijedtem meg,mert nagyon ritkán veszek ilyen csomagolt dolgokat, de attól sem vagyok nyugodtabb ha a rúd párizsiból veszek:(
Igaz reál nincs a környékemen.
A H1N1 miatt szerintem már nem kell aggódni.Egyrészt oltattál, és már nincs is járvány.Én nem vagyok beoltva, de már nem is leszek.Felesleges!A járványnak a csírája sincs már meg.A listeriosisról találtam egy-két dolgot:A pasztörizálatlan tej és a belőle készített sajt különösen veszélyes a terhesek számára.Liszteriózist okozhat még a nyers vagy félig átsült hús, hal, kagyló, baromfi, tojás, mosatlan nyers zöldség és sok felvágottféleség.A lisztéria közvetlenül a véráramba kerül, ezért a méhlepényen át gyorsan eljut a magzathoz is.Nehéz felismerni, mert nem specifikusak a tünetei: fejfájás, láz, kimerültség,izomfájdalom,émelygés, hasmenés.Ha egy terhes anya kapja meg, koraszülés, vetélés,halvaszülés lehet a következménye.
Ha ezeket nem fogyasztod, amiket leírtam, akkor nincs mitől tartanod!!!Nem vagy veszélyeztetett!!!Én bele sem gondolok az ilyenekbe, csak nagyon odafigyelek pl. amikor főzök.Még a konyhapultot is lefertőtlenítem ha kész a kaja.Hamburgert, gyrost sem merek enni ( pedig kívánnám), mert nem tudhatom, mennyire sütik át a húst.Nem kell aggódnod!Semmi baj nem lesz, ha nem eszel nyers dolgokat.
Én begurultam, a fene egye meg. Nem veszek semmilyen Pick terméket ezután, marad a jó minőségű falusi húsáru a rokonoktól.
A h1n1 miatt meg ne aggódj, járvány nem is volt, én nem oltattam és nem is fogok. Ismertem kismamát, aki pocsékul volt az oltástól, ekcémája jött ki, egyebek. Kell a fenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!