Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Csak én estem...

Kismamák! Csak én estem pánikba emiatt a listeriozis-os dolog miatt? Vagy más is van így?

Figyelt kérdés

h1n1, listeriozos...stb.kismamákra nagyon veszélyes,hallom innen-onnan.Csak én estem pánikba?

Egyébként se nagyon tudom elfogadni a terhességem,és ezek a hírek csak még rosszabbá teszik.

2010. ápr. 14. 16:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem ejtenek pánikba..eleve nem szoktam ilyen vackokat venni.... de ha belegondolunk, ki se lépjünk az utcára, mert a fejünkre esik egy cserép...levegőt se vegyünk,mert az is mérgező... Szóval fel a fejjel és ne filózz fölöslegesen!
2010. ápr. 14. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:

h1n1 ellen be vagyok oltva, a másikról meg még életemben nem hallottam, így nem pánikolok rajta.

Hogy érted, hogy nem tudod elfogadni a terhességed?

2010. ápr. 14. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
ez a listeriozis dolog micsoda influenza ellen be vagyok oltva ha pánikolsz tőle miért nem oltatod be magad ?én 2 éve influenza miatt vetéltem el a méhlepényt támadta meg úgyhogy nem is éreztem semmit ezért oltattam be magam de ez a listerió dolog ismeretlen nekem írjál róla pár dolgot
2010. ápr. 14. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok utána olvastam ennek a listeriozis dolognak na ez ellen úgy tudsz védekezni hogy a kajákat szépen figyeled ne egyél nyers dolgokat kerüld a nitrites nitrátos tartalmú innivalókat illetve ezek előfordulnak tartósítószerként is az élelmiszerekben én ezeket kerülöm ezen kívül mást nem nagyon tudok de ezek alapvetőek terhesség alatt nekem a védőnő is adott egy ismertetőt erről hogy mit lehet enni és mit nem ajánlott .
2010. ápr. 14. 17:17
 5/8 A kérdező kommentje:

[link]

Én ezért ijedtem meg,mert nagyon ritkán veszek ilyen csomagolt dolgokat, de attól sem vagyok nyugodtabb ha a rúd párizsiból veszek:(

Igaz reál nincs a környékemen.

2010. ápr. 14. 18:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja h1n1 ellen oltottak nov.23-án, de ki tudja véd-e még:(
2010. ápr. 14. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:

A H1N1 miatt szerintem már nem kell aggódni.Egyrészt oltattál, és már nincs is járvány.Én nem vagyok beoltva, de már nem is leszek.Felesleges!A járványnak a csírája sincs már meg.A listeriosisról találtam egy-két dolgot:A pasztörizálatlan tej és a belőle készített sajt különösen veszélyes a terhesek számára.Liszteriózist okozhat még a nyers vagy félig átsült hús, hal, kagyló, baromfi, tojás, mosatlan nyers zöldség és sok felvágottféleség.A lisztéria közvetlenül a véráramba kerül, ezért a méhlepényen át gyorsan eljut a magzathoz is.Nehéz felismerni, mert nem specifikusak a tünetei: fejfájás, láz, kimerültség,izomfájdalom,émelygés, hasmenés.Ha egy terhes anya kapja meg, koraszülés, vetélés,halvaszülés lehet a következménye.

Ha ezeket nem fogyasztod, amiket leírtam, akkor nincs mitől tartanod!!!Nem vagy veszélyeztetett!!!Én bele sem gondolok az ilyenekbe, csak nagyon odafigyelek pl. amikor főzök.Még a konyhapultot is lefertőtlenítem ha kész a kaja.Hamburgert, gyrost sem merek enni ( pedig kívánnám), mert nem tudhatom, mennyire sütik át a húst.Nem kell aggódnod!Semmi baj nem lesz, ha nem eszel nyers dolgokat.

2010. ápr. 15. 06:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Én begurultam, a fene egye meg. Nem veszek semmilyen Pick terméket ezután, marad a jó minőségű falusi húsáru a rokonoktól.

A h1n1 miatt meg ne aggódj, járvány nem is volt, én nem oltattam és nem is fogok. Ismertem kismamát, aki pocsékul volt az oltástól, ekcémája jött ki, egyebek. Kell a fenének.

2010. ápr. 16. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!