Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6+1 hetesen Uh-on azt mondta...

6+1 hetesen Uh-on azt mondta a doki, h van egy cisztám, idézem:"de mi ezzel nem foglalkozunk. "A pfészkemben van, szúrkálgat. Ez ennyire gyakori, és nem zavarja a terhességet?

Figyelt kérdés
Valószínűleg felszívódik majd?Aki volt ilyen helyzetben,mi történt a cisztával?
2010. ápr. 14. 11:03
 1/8 A kérdező kommentje:
A babaának jó a szívműködése.
2010. ápr. 14. 11:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Milyen érzés ha kifakad a ciszta?
2010. ápr. 14. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy azért szúrkálgat (márhogy a ciszta miatt) . ilyenkor a hormonok hatására a petevezeték is megduzzad ami nyomhatja a környező idegeket ami szurkálást okoz.

Nekem mindkét terhességemnél volt ilyen szúrka.

A második babám clostival sikerült, és ekkor volt őmellette még a petefészkemen 3 ciszta, nekem annyit mondott a doki hogy még szerencse hogy nem egyszerre repedtek meg mert akkor akár ikres terhesség is lehetett volna.

Ellenőrizte UH-val és a 9.hétre felszívódtak. nem éreztem semmi extra fájdalmat.

2010. ápr. 14. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Én 5 hetes vagyok, sajnos nálam is cisztát találtak a petefészkemben. ugyanezt mondta nekem is a doki, hogy nem kell félni, ez gyakori. ezek ilyen terhességi ciszták és nagyon valószínű, hogy maguktól eltűnnek. nekem azt mondta még, hogyha a 20. hét körül is ott lesz, akkor sem kell aggódni, megoldható az eltüntetése.
2010. ápr. 14. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, aztán eltűnt. (gondolom, mert később nem beszéltek róla.) Nekem nem zavart be.
2010. ápr. 14. 12:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Naná, hogy nem foglalkozik vele, mert ez teljesen természetes dolog, és nemhogy előfordul, hanem MINDENKINEK kialakul egy ún. sárgatest-ciszta a petefészekben! Ez a ciszta termeli addig a hormont, amíg a méhlepény ki nem alakul, és át nem veszi a hormontermelő szerepet!!! És azután szépen felszívódik, és csak nagyon ritkán okoz problémát a későbbiekben (hogy esetleg nem szívódik fel teljesen, és ki kell szedni). Én is beijedtem kicsit, mikor a dokim montda 5 hetesen, hogy van 1 cisztám, de aztán rákérdeztem + utánaolvastam, és semmi ok aggódalomra! Nyugalom, legyél inkább boldog :-)
2010. ápr. 14. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt cisztám 5 hetesen és én is nagyon megilyedtem,egy 50X60mm es volt,ugyhogy nem is olyan kicsi.A doki nekem is azt mondta nem kell vele foglalkozni és most vagyok 16 hetes és nyoma sincs a cisztának.Ne idegeskedj!!Ez gyakori dolog!Örülj a kis pocaklakódnak!:)
2010. ápr. 14. 15:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megnyugodtam!
2010. ápr. 15. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!