Sajnos nagyon sokat híztam, leszeretnék állni a hízással, van olyan oldal a neten, ahol kismamáknak való diétás étrendet találhatok?
Én mellőztem a sós ételeket meg a nagyon fűszeres kajákat, teljes kiörlésű kenyereket eszem meg semmi felvágottat, inkább müzli meg ilyesmi, zöldség, gyümölcs és én 1,5 hete tartom a súlyom. Mondjuk nekem azért is jó ez mert elkezdtem nagyon vizesedni és mivel kevesebb sót viszek be így megállt a vizesedés is. Én meg 56-ról 71 kiló lettem a 31.hétre, szóval átérzem a helyzeted.:)
Most 33 hetes vagyok és egész jól tartom magam, néha mondjuk csalok, mert szoktam enni kis csokit, meg fagyit dehát annyi kell.:) Minden reggel megmérem magam és ha már 1 kilóval többet mutat a mérleg akkor aznap inkább csak zöldséget, gyümölcsöt eszem, meg persze sovány husikat. Ja és még ami fontos szerintem hogy este 6 után próbálj meg már nem enni és reggel fogyaszd a "nehezebb" kajákat.
Szia! Igyál sok folyadékot, az eleve telíti a gyomrot persze ne valami cukrosat, hanem inkább vizet). Kerüld, ha lehet a szénhidrátokat (kenyérfélék, péksüti, tészták), főleg este!!! Sós, fűszeres ételeket szintén kerüld. Heti 1 gyümölcsnap is sokat jelenthet (pl. 1kg alma egész napra elosztva és sok-sok folyadék). Csak ennél vigyázni kell, hogy másnap ne pótold be az előző napot:)
Én így tartom 3 hete a súlyomat (sajnos én is sokat híztam). 34 hetes
Ne haragudj hogy ezt írom, de engem biztosan nem érdekelne a súlyom, főleg a 66 kg.Ez szerintem nem a világ vége.Én ha javasolhatom szoptatás után akarj a kilóktól megszabadulni és ne vonj meg addig magadtól semmit.Jó én könnyen beszélek már 5 kg-ot fogytam és a 10. héten járok, de alakulhat ez máshogyan is.Nem tudom én biztos meg fogok enni mindent amit megkívánok.Ami a mamának jó az a babának is.
Boldog és egészséges babavárást.
Utolsó válaszolóval azért nem értek egyet vhol, az igaz hogy ami jó a mamának az jó a babának is, na de ha mama "hirtelen" hízik pl. 20kg-t az nem a legegészségesebb se a mamának se a babának.
Mint pl. nálam, eddig 15 kilót híztam és a 31.héten járok, mert eddig én is az mondtam ami nekem jó az a bébinek is, na de nekem ebből nagy része sajnos víz, ami árthat mert kialakulhat a terhességi toxémia. A 20.hétig csak 3 kilót híztam. Úgyhogy most sómentes diétára fogtak. Amit sajnos most elég nehéz betartanom, hiszen terhesség előtt soha nem diétáztam meg hát szeretek enni, viszont a babám érdekében igyekszem, mert tudom hogy az neki meg jó lenne.
Szóval csak óvatosan azzal hogy "ami jó a mamának az a babának is".:)
De egyébként nagyon sokan állnak így hozzá, ami tök jó, csak mondjuk én se gondoltam volna hogy ebből esetleg "gond" is lehet.:( Szóval mindent lehet csak mértékkel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!