Van olyan oldal ahol nyomon lehet követni, mekkora az ideális has a kismamáknak?
Mindenki más. A barátnőmről 6 hónapos koráig nem akarták elhinni a régi osztálytársak, hogy babát vár, annyira nem látszott rajta semmi.
De ilyen okosságot is olvastam:
Az ideális hízás a terhesség alatt kb. 10-12 kiló, ennek a nagyrésze víz, a baba súlya, a lepény, a mellek megnövekedett mérete, meg némi zsírpárna a szoptatás elősegítésére.
Hatalmas egyéni eltérések lehetnek azonban a hízás mértéke, illetve a szülés utáni fogyás tekintetében. Aki eleve nagyobb súllyal vágott bele a babavárásba, annál előfordulhat, hogy csak 5-6 kilót hízik (vagy még annyit sem).
Aki az elején sokat hány, étvágytalan, az az első harmadban még fogyhat is, ez egyáltalán nem gond és a babára sem jelent veszélyt (csak persze a hányás miatt elvesztett folyadékot meg kell próbálni pótolni).
Aki világéletében hajlamos volt a hízásra, az ne lepődjön meg, ha minden erőfeszítése ellenére felszed 15-20 kilót, amit utána csak véres verítékkel fog tudni leadni.
Aki soha nem tudott meghízni, az a terhesség alatt hízhat keveset vagy sokat is, szinte biztos, hogy a szoptatás alatt lemegy róla az összes súlyfelesleg, sőt még a végére mínuszban is lesz.
A szoptatás alatt van, aki hízik, van aki fogy, van aki meg tartja a súlyát. Általában a hozzátáplálás megkezdésével és a szoptatások csökkenésével változás áll be, megkezdődik vagy éppen megáll a fogyás, az előzményektől függően. Vannak olyan anyukák is, akiknél csak a szoptatás teljes befejezése után indult meg a várva várt fogyás, függetlenül attól, mennyit sportoltak vagy, hogy mit és mennyit ettek.
A hízás mértéke tehát nagyban függ a genetikától, de azért nincs minden veszve. Mind a várandósság, mind a szoptatás alatt kerülni kell a felesleges nassolást, a túl sok édességet, és zöldséget, gyümölcsöt, husit, halat, tejterméket, teljes kiőrlésű kenyeret érdemes fogyasztani. Vannak olyan anyukák, akik esküsznek rá, hogy bizonyos üdítőitalok vagy gyümölcslevek több tejet csinálnak, de csak szájhagyomány, az viszont biztos, hogy a literszámra fogyasztott cukrozott, tartósítószerezett löttytől csak nagyobb lesz a fenekünk, de tej biztosan nem lesz több tőle (illetve áttételesen a több folyadékfogyasztástól nőhet a tejmennyiség, de ezt az eredményt vízzel is elérhettük volna).
Köszönöm a válaszokat!
Valahol olvastam egy angol oldalt,ahol kismamák vannak lefényképezve hónapról- hónapra ha ezt a címet ha valaki tudná, megköszönném.
Üdv
Szerintem nem létezik olyan, hogy ideális has kismamáknak. Na de mindegy.
Amúgy ha beírod a google-be, hogy pocak, vagy pocakos, vagy hasonló és képet keresel, akkor láthatsz párat. :)
20 hetes kismami
Én is 25 hetes vagyok. A haskörfogatom 95 cm. (Persze nem mérvadó az én adatom, de összehasonlításnak megtaszi)
Köldök vonalában kell mérni.
Előző vagyok(25 hetes).
Találtam egy ilyen oldalt. Érdemes megnézni, bár némely képen elcsodálkoztam.
Utolsó válaszolónak!
Nagyon köszönöm, pont ezt az oldalt kerestem. És csupán csak kíváncsiságból, nem azért mert az én pocakom nem jó:)))
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!