Ausztriában vagyok takarítónő, elég húzós, üzemi porszívókat cipelni emeleteken át, tisztítószereket szagolni.7Hetes vagyok, nehezen viselem, néha hányok is. Mit csináljak?
Hát figyelj. Azt tudod hogy a cipekedéstől elvetélhetsz? És természetesen a vegyszer sem tesz jót.
Elsősorban beszélj a főnőkkel hogy neked nagyon nehezek ezek a porszívók és terhes vagy. Lift nincs?
Egyébként én táppénzre mennék ha nem tudnának más munkakörbe tenni a cégemnél és veszélyeztetném a gyerekem,na de ez éb vagyok...
Szia! Ausztriában élek, itt született a kisfiam. Sajnos, mikor bejelentettem a terhességemet a 11. héten, akkor sem adtak könnyebb munkát, sőt, elkezdték a másik szobalány munkáját is velem végeztetni, illetve nagyon nehéz, megterhelő munkákat adtak folyamatosan. Mikor már 4.-5. napja összegörnyedve mentem haza, mert úgy fájt mindenem, akkor elmentem a nőgyógyászhoz és mindent elmondtam neki. Ő azonnal írt egy lapot, amit az Amtsarzt-hoz kellett vinni (ők a Bezirkshauptmannschaft-ban vannak általában). Ott azonnal fogadtak és elbeszélgettem az Amtsarzt-tal, aki azt mondta, hogy rendben, akkor attól a naptól kezdve Vorzeitige Mutterschutz-on vagyok. Ilyenkor Wochengeldet fogsz kapni a szülésig és otthon maradhatsz. Ez 2014-ben volt, viszont úgy tudom, hogy sajnos nagyon megnehezítették ezt az utóbbi időben, most már nem egyszerű Mutterschutz-ra menni. De ettől függetlenül tény és való, hogy mindenképpen biztosítaniuk kell Neked könnyebb munkát illetve a pihenéshez egy szobát vagy legalább egy széket, hogy leülhess, ha nagyon elfáradsz... Sajnos, nálam ez sem volt... :(
Viszont mindenképpen azt javaslom, hogy próbálkozz az orvosoknál, legalább egy igazolást adjanak, hogy a várandósság alatt könnyebb munkát kell kapj...
Remélem, tudtam valamennyit segíteni. Jó babavárást és vigyázz magatokra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!