Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhesen Augmentin?

8 hetes terhesen Augmentin?

Figyelt kérdés

Sajnos tüszős mandulagyulladásom van, eddig nem volt lázam. Az orvost tájékoztattam a terhességemről, aki szerint a pici szivét is megtámadhatja:(, ezért fontos az antibiotikumos kezelés.

Megkérdeztem a nőgyógyászom is, aki szerint amíg láztalan vagyok, inkább ne vegyek be gyógyszert,főleg ne augmentint, mert árthat babának.

Melyik lenne a helyes döntés?

2010. ápr. 12. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Első terheségemnél én is szedtem!Nekem is tüszös mandulagyulladásom volt!Igaz mi még akkor nem tudtuk,hogy terhes vagyok,akkor lehettem 4 hetes!Vittem a nődokimnak,hogy ezt szedtem lesz-e baja babának és csak legyíntett egyet!Nem lett semmi baja ma már 6 éves!A betegség rosszabb!:-)29 hetes kismama
2010. ápr. 12. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ilyen idős terhesen semmicilint (lehet nem jól írtam)szedtem. Nem lett semmi bajunk. Én a múltkor megkérdeztem az orvostól lehet-e szedni bármit az első 3 hónapban (babát tervezünk és nem tudtam összejött-e). Az volt a válasz, hogy igazából kevés olyan gyógyszer van, ami fejlődési rendellenességet okoz és ez bizonyított is. A legtöbb gyógyszergyártó cég nem is próbál úgymond kísérletezni a mellékhatásokkal a későbbi pereskedés elkerülése érdekében. Tehát biztos ami biztos ráírják, hogy nem lehet szedni. Ezt csak érdekesség képpen írtam le, igazából segíteni nem tudok. Hátha lesz valaki okosabb. Jobbulást Nektek!
2010. ápr. 12. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is szedtem az első harmadban, méghozzá hüvelyi streptococcus fertőzés miatt, hogy nehogy elvetéljek miatta. Sőt, a nővérem is szedett a terhessége elején, és természetesen semmi baja nem lett a babának! Sok esetben muszáj, nincs mit tenned. Ne aggódj, nem lesz baja! jobbulást!
2010. ápr. 12. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Nyugodtan szedheted, sőt, jobb, ha meggyógyulsz! Penicillin-származék, és azt egész terhesség alatt lehet szedni!

33 h.

2010. ápr. 12. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!