Magzatvíz vétel után meddig áll fent a vetélés kockázata?
Állítólag 1-2 napig áll fenn a veszély.
Én egy napot feküdtem utána, azután már tettem-vettem, persze óvatosan. És a nagytakarítást, a házaséletet, az emelgetést kerültem 2 hétig.
Semmi bajunk nem lett! :)
Bocsánat, hogy "beleszólok", első válaszoló vagyok!
Nekem a Sote I-en vették le a magzatvizet, szó sem volt arról, hogy bent tartanak, úgyhogy utána autóztunk is haza Miskolcra.
De állítólag vannak kórházak, ahol bent tartanak egy éjszakát megfigyelésen. Hol fogják levenni a magzatvizedet?
Szia! Nekem múlt hét szerdán a SOTE 1. sz női klinikán csinálták, de szóba sem került, hogy bent lehetne maradni.... a szúrás közben egy szót sem szólt hozzám senki, a babát sem nézhettem UH-n, mert közénk állt az asszisztens. Viszont aláíratták, hogy minden felelősség az enyém, illetve hogy 2 napot a kórházban töltöttem, amiért ők 101.750 Ft-ot igényelnek a TB-től. Összesen - mindennel együtt - 1,5 órát voltam ott, akkor megkaptam a zárójelentést és hazaküldtek. Annyit nem mondtak, hogy pihenni kell (pedig ugye 40 km-t rögtön kellett autóznom, hogy hazaérjek és ezt tudták a papírjaimról) és esetleg MagneB6-ot kéne szedni... De szerencsére ezeket tudom innen az oldalról a kedves hozzászólóktól.
Azóta szinte végig feküdtem, ma jöttem először dolgozni. Eléggé feszít a pocim, keményedik, meg néha görcsölget, szóval még nagyon vigyázok minden mozdulattal.
Nekem azt mondta az orvos, miután elvégezte az amniocentézist, hogy 1 nap fekvés, és 1 hétig kíméljem magam, tartózkodjak a házasélettől. Én inkább 2 hétig tartózkodtam! :)
Nem mondtak amúgy semmi többet, én kérdeztem rá, hogy előfordulhat -e, hogy esetleg fájni fog utána a hasam? Akkor mondták, hogy igen, szedjek Magne B6-ot. Néhány napig egyébként valóban húzódott is a hasam.
19 hetes voltam, amikor levették a magzatvizet. Az eredménnyel kapcsolatosan annyit: próbáljátok a pozitív gondolatokat előre helyezni (nem könnyű, tudom), hiszen annyi nő várakozik ott amniocentézisre, nem születhet ennyi beteg baba! Én abból merítettem erőt, hogy sokat mozgott a kisbabám, és azt gondoltam, hogy ilyen virgonc babának nem lehet semmi baja! A kromoszóma-analízis eredménye egyébként nekem már 2 hét alatt meglett, állítólag ha baj van, akkor telefonálnak már 1 hét után. Én is rettegtem, mikor megcsörrent a telefon, de szerencsére sosem onnan kerestek...
Minden jót nektek, rendben lesz minden a babáitokkal! Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!