Akinek terhesség alatt magas vérnyomása volt, azoktól
kérdem?
Nekem a 29. héttől magas a vérnyomásom...1 hetet kórházban voltam, dopegyet kell szednem, illetve hetente járok be a kórházba mert a múlt héten több volt a vizeletemben a fehérje mint a megengedett.Így minden héten 24 órás vizeletgyűjtést kell csinálnom, valamint vényomásnaplót kell vezetnem.Nem tudom hogy mi lesz a vége mert még csak a 32. hétben vagyok.Gondolom téged is kivizsgáltak tüzetesebben, toxo panel vérvétel, szemészet, 24 órás vérnyomásmérés, áramlásvizsgálat ultrahanggal.Mert ha "csak" magasvérnyomásod van az kezelhető a gyógyszerrel, de ha más tünetekkel is társul akkor az komolyabb dolog.
2016. jún. 8. 18:26
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi. A szemeddel is baj van? Kihat rá a vérnyomás?
Nincs gond a szememmel, szemüveges sem vagyok...a magas vérnyomás roncsol valamit (de már most meg nem mondom hogy mit ☺) a szemben, illetve a szem állapotából látják hogy korábban is (terhesség előtt) volt magasvérnyomás vagy csak a terhesség idézte elő.
2016. jún. 8. 19:08
4/11 A kérdező kommentje:
Itthon vagyok, dopegytet 4-et szedek egy nap.A vérnyomásom Hála Istennek rendeződött a gyógyszerrel, csak ha stressz ér akkor megy 140/100 körüli értékre, a kórházban mértek 180/-es értéket szóval a gyógyszer használ, egyébként átlagban gyógyszer mellett olyan 125/94 körül van a vérnyomásom.A közérzetem jó.Pont ma reggel 6 órától holnap reggel 6-ig van a 24 órás vizeletgyűjtés, 7.15-re viszem a kórházba, hogy fehérjét nézzenek, és majd délután kell visszamennem a kórházba a dokimhoz az eredményért, kiértékeli meg ultrahanggal is megnézi a babát, meg az áramlást.És kérdező Te hogy vagy?Milyen gyógyszert szedsz?Van valami más panasz is a magasvérnyomáson kívül?
2016. jún. 8. 19:36
6/11 A kérdező kommentje:
Én is Dopegytet kaptam és Aspirint. Mivel volt már toxémiám, ezért magas a rizikófaktorom. A legmagasabb a 170 volt, gyógyszer mellett nem magas, de még csak a 20. héten vagyok. Még nincs vizesedés, még csak jövő héten kezdem a nulladik vizeletgyűjtést. Nem tudom az okát, hogy miért ment fel, mert egy tök nyugodt ember vagyok, annyi volt csak, hogy busszal bementem a Barossba, ami tőlünk kb 1 óra, a vérnyomás érték engem is ledöbbentett, mert nem voltam rosszul.
Ezért írtam ki a kérdést, hogy mi várható vajon és hogy tudok e megelőzni?
Szia!
Nekem is kb 20 hetesen kezdődött. Más szövődmény nem volt, "csak" a magas vérnyomásom. Nekem a dopegyt semmit sem használt rá, a kiírt időpont előtt egy héttel befektettek a kórházba. Máskor is volt olyan magas, de a védőnőnél magasat mértek és emiatt kellett bent maradni. (Kórházban is utána még magas volt 170/105).
Bent sem csináltak mást, dopegytet adtak, nézték minden nap a vizeletet és a vérnyomást. Átlagban 150-160 volt bent. Másik ismerősömnek megindították a szülést 2 héttel korábban a magas vérnyomás miatt. Orvosfüggő is, hogy mit tesznek.
A szemem sokat romlott emiatt sajnos, sosem volt magas a vérnyomásom előtte. Május 3-án szültem, még utána magas volt, de már egy hónap eltelt és normalizálódni látszik a helyzet. Előtte sosem volt magasabb mint 110-120
2016. jún. 8. 20:16
8/11 A kérdező kommentje:
Jaj, elég rosszul hangzik. Titeket is elküldtek magzati szívultrahangra?
Nekem első babánál volt magas vérnyomásom, de csak ha orvosnál voltam. Így jobbnak látták ha gyógyszert szedek mert volt magas vérnyomásom a kórtörténetembe. Viszont most a 2. babánál eddig a max amit mértek 125 volt és 33 hetes vagyok
2016. jún. 8. 23:46
1-es vagyok.Engem elküldtek uh-ra de az áramlást nézték (3 fő artéria megy a babához) a méhlepénytől a baba felé való áramlást.Külön magzati szív ultrahangra nem...bár nem tudom hogy esetleg az áramlás vizsgálatnál azt nem nézték-e meg.
2016. jún. 9. 08:04
Kapcsolódó kérdések: