Terhesség alatt a magas vérnyomásnak van valami tünete?
Itthon rendszeresen szoktam mèrni a vérnyomásomat, nem szokottt vele problèma lenni. Ma este eddig pihengettem gondoltam megmérem és megdöbbenèsemre 147/97-et mértem.Párom megnézte valószínüleg nem teljesen jól tettem fel a kütyüt, ezért 10 perc múlva újra mérjük.Egyébként teljesen rendben érzem magam, ezért kérdem hogy a magas vérnyomásnak van-e valami jele, tünete? Ha esetleg megint magasat mérünk kórház?Vagy elég ha holnap felhívom a dokimat?Vizeletemben eddig sosem volt fehérje, lábam dagad de azt az az ülőmunka miatt van.Dokim 3 hete vizsgált toxémiára, de azt mondta hogy nincs ilyen problémám. 1 hét múlva megint megyek a nőgyógyászhoz
Válszokat előre is köszönöm! 29 hkm
Nekem is magas lett a vérnyomásom, sokszor éreztem hogy iszonyat gyorsan és erősen ver a szivem, fájt a fejem.
Eleinte csak ritkán utána tartósan magasabb lett azóta szednem kell a Dopegytet és aránylag oké a vérnyomásom.
36 hetes vagyok most
A 36 hetes vagyok megint.
Mennyi szokott lenni a vérnyomásod?
Ha nagyon felmenne és rosszul leszel akkor korház de ha nincs nagyobb baj szerintem elég ha majd mondod az orvosnak, vagy hívd fel a védőnődet.
Elég holnap az orvost felhívni. (180 körülivel nem ezt írnám, inkább a kórházba telefonálni jó annyira magas értékkel)
Egyébként a tünet attól függ mennyivel emelkedett meg. Gyakran tünetmentes. Mivel 140 a systoles felső határa, ez éppencsak magas, de azért az. Nem 100%, hogy ilyen esetben is lehet érezni bármilyen furcsaságot, biztos van aki érez és van aki nem.
Némi ugrálás teljesen normális. Mérési hiba is lehet, pl a csuklós mérőket eléggé megbízhatatlannak tartják.
A frontok is tudják valamennyire befolyásolni, nekem néha alacsonyabb (azt hiszem hidegfrontkor) mint szokott.
Nem mindegy mit csináltál előtte, mióta pihensz előtte, mit ettél-ittál előtte (pl a csoki is koffeintartalmú) stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!