Lehetséges, hogy az eddigi normális TSH szint túl magas lesz már a terhesség első 1 hetében?
Vérvételre járok havonta, mert eddig magas volt a prolaktin szintem, amit Bromokriptinnel csökkentett az orvosom. Az eredmény hónapok óta tökéletes, megfelelő szinten van ez a hormonom.
Viszont most a TSH magasabb lett a megfelelő szintnél (május 20-án volt a vérvétel), pedig ez eddig mindig jó értékű volt. Május 14-én voltam együtt a párommal. Lehetséges, hogy teherbe estem, és ezért lett magas ez a hormon, vagy nem függ össze?
Magas Tsh pajzsmirigy alulműködésre, elégtelen pajzsmirigyhormon szintre utalhat.
Terhességben megnő a szervezet pajzsmirigyhormon igénye, így elképzelhető, hogy ettől lett magas. (Pajzsmirigyproblémám van, a normálra beállított tsh'm terhesen nőtt)
Más dolog is okozhat viszont ilyet, ebben az esetben viszont pont hogy kevesebb a terhesség esélye, mert teherbeeséskor (persze a terhesség soran is) fontos, hogy megfelelő mértékben működjön a pajzsmirigyed.
Mivel 14-i együttlétből számítasz terhességre sajnos azt kell mondjam, valószínű nem a terhesség miatt lett magas a tsh-d, mert ilyenkor még szinte be sem/épphogy beágyazódott az embrió, nincs nagy lehetősége még ilyen dolgokat befolyásolni.
Attól függően, hogy mennyire magas a tsh, és milyen egyéb eltéréseid vannak, az orvosod valószínű gyógyszert fog beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!