Hogy lehetséges ez? (két méhlepény)
Sziasztok! 27 hetes terhes vagyok, első babánkat várjuk. Tegnap a 4D ultrahangon a szonográfus hölgy meglepetten jegyezte meg, hogy van egy rendes, nagy méhlepényem, ami a mellső falon tapadt meg, és van egy kisebb, járulékos, ami a hátsó falon.
Én hülye akkor annyiban hagytam a dolgot, a hölgy mondta, hogy nem veszélyes, én meg élveztem tovább a babamozit.
Viszont azóta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mitől lehetséges ez? Két baba lett volna, de nem vették észre, az egyik elhalt, viszont a méhlepénye megmaradt?
Szerdán megyek a saját dokimhoz, tőle is megfogom kérdezni, csak gondoltam ésszerű okok után kutatok az interneten is.
Azóta nem megy ki a fejemből... :(
Én is úgy tudom, hogy 2 méhlepény akkor van, ha ikreket vár a kismama. Lehet az egyik baba elhalt :(
De laikus vagyok, én is csak az olvasmányaimból szedtem ezt. Mindenképpen kérdezz rá majd az orvosnál.
Boldog babavárást,
30 hetes kismama
igen, én is erre gondoltam először h két baba lett volna csak az egyik nem maradt életképes :(
de kérdezz rá a dokidtol.
15h KM
A méhlepény fomrája különböző lehet és nem feltétlenül jelenti azt hogy volt egy másik baba is.
Van olyan, hogy melléklepény is kialakul, van olyan hogy nyílás van a lepény közepén, (ún. ablakos lepény) sőt két három vagy többlebenyű lepény is van.
Jelentősége azért van, mert miután megszültél, majd a melléklepény résznek is le kell válnia, tehát a dokinak azt is majd ellenőriznie kell , hogy hiánytalanul megvan e, mert fertőzés, vérzés stb. forrása lehet.
egy eüs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!