A terheléses cukornál elég, ha éhgyomorra veszik a vért, vagy kell előtte 12 órán át böjtölni?
Este 6 után nem lehet enni, és éjféltől inni, a vérvétel elött, de ez így van a sima vérvételnél is ha éhgyomri cukrot is néznek.
A 2 vérvétel között meg nem lehet enni, inni semmit. max egy-egy nagyon apró korty vizet ha már nagyon nem bírod, de inkább csak szájöblítés.
A hízás pedig nem releváns a terhességi cukornál. Anyukám pl mind a 3munkkal 23 kilót hízott, és nem volt cukros. Egy másik ismerős 5 kilót hízott és volt terhességi diabétesze.
A gyógyszereidet nyugodtan beveheted. Azok nem lesznek hatással az eredményre.
Nem lehet inni a 2 vérvétel között mert befolyásolja az eredményt.
Nekem is azt mondtàk hogy a 2 között csak kevés vizet ihatok.
A hízàsnak meg nincs igazàn köze a cukorhoz; mindkét terhességnél GDM-em volt, első babàval 6 (3320g baba), màsodikkal 9kg-ot híztam (3650g)
Vérvétel előtt min. 10 órás "éhezés" szükséges és ha lehet előző nap ne egyél egész nap szénhidrátdús, cukros ételeket, mert az is befolyásol. Tehát változatosan egyél.
Inni lehet az első vérvétel előtt is és a kettő között is, igaz nem literszámra, de azért 1-2 pohár belefér, az nem befolyásolja az eredményt!
Én ha nem innék ott ájulnék el. Jó pár éve volt már így, úgy gondoltam én is nem eszek nem iszok éjjeltől, vérvételnél majdnem elájultam, úgy fektettek az asztalra és jól lecsesztek, hogy miért nem ittam, mert azt szabad/kell, hogy megfelelően tudjanak vért venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!