Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan anyukák válaszát várom,...

Olyan anyukák válaszát várom, akik szedtek Rivotrilt, vagy más benzodiazepint a terhességük alatt, a gyermeketek szépen fejlődik, nem okozott tanulási zavart, vagy egyéb gondot a gyógyszer?

Figyelt kérdés
Kis adagban kell szednem a Rivotrilt, és nagyon sokat küzdök azért, hogy minél alacsonyabb szinten tudjam tartani az adagomat. De úgy tűnik, hogy meg kell álljak a napi 0,6 mg környékén (napi 1 negyed és kétszer fél a 0,5-ös tablettából). A genetikus és a pszichiáter szerint semmi gondot nem okoz a magzatban. De nyilván nem szeret senki nyugtatót szedni terhessége alatt. Letenni nem tudom, egy korábbi baleseti sokk miatt kellett elkezdenem szedni, ami idegrendszeri zavart okozott, nem azért mert ideges vagyok, vagy depressziós. Állítólag néhány év múlva hagyhatnám abba, de akkor sem biztos, hogy sikerülne.

2016. máj. 17. 12:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
a helyzetem ami miatt kaptam ezeket rendeződtek,és nem is érzem szükségesnek napi 4 rivotrilt kellett szednem és napi 2 rexetint ami idáig így csökkentettem, teljesen elvonási tünet mentesen.Köszönöm,hogy válaszoltál
2016. máj. 17. 20:25
 12/14 anonim válasza:
Én 9 éve szedek rivotrilt,az elmúlt két hónapban 3x 1/4 és este 1/2 az adagom mellette exitilt kapok napi 1 et!Ma végeztem terhességi tesztet és kiderült kisbabát várok,mivel 29 vagyok szeretném emgtartani mindenképp! Az orvosom holnaptól 0 adag rivotrilt tanácsolt és két nap után a másik elhagyását is felezéssel!Szerintem ez iszonyat drasztikus és többet árt ,mint használ!Már most ideges vagyok maitta,mert tudom ezeket a gyógyszereket nem lehet egyik napról a másikra letenni,Engem is megnyugtatna egy tapasztalt anyuka !!!
2016. máj. 17. 22:32
 13/14 anonim ***** válasza:
.
2016. máj. 18. 07:45
 14/14 A kérdező kommentje:
12 Semmiképpen ne rakd le azonnal a gyógyszert és keress másik dokit. Ilyen butaságot normális ember nem mond, hogy azonnal hagyd abba a Rivotrilt, főleg 9 év szedés után (!). Ennek egyetlen eredménye lehetne, hogy délután már vinnének is be a pszichiátriára a legváltozatosabb elvonási tünetekkel. Rivotrilt lehet szedni a terhesség alatt. Csak van néhány doki, aki minden gyógyszer alkalmazásától retteg terhes nők esetében, pedig nagyon sok gyógyszer van, ami semmi kárt nem okoz a magzatban. Ha csökkenteni akarod, akkor hetente kellene egy nyolcaddal (maximum negyeddel, de az már nagyon nehéz lesz), amennyiben a 0,5 mg-os Rivotrilt szeded, ha a 2 mg-osat, akkor mindenképpen beszélj másik pszichiáterrel és genetikussal is, mert az már nagyobb adag. Biztosan kitalálnak valamit, hogy megtarthasd a gyereket.
2016. máj. 18. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!