Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi veszélyeztethet egy terhess...

Mi veszélyeztethet egy terhességet? Mi az ami vetésést idézhet elő?

Figyelt kérdés
milyen helyezeteket érdemes kerülni
2010. ápr. 9. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:
nehéz dolgok emelése, forró vízben fürdeni, tartós stressz
2010. ápr. 9. 14:12
 2/8 anonim ***** válasza:

A fentiek + az állandó kérdésfeltevés, a vetélésen való morfondírozás :)

(Persze van olyan, hogy a baba nem életképes és a természet maga dönt úgy a babával együtt, hogy ennyi volt, inkább menjen, de ez az anya hatalmán túl van.)

2010. ápr. 9. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem amíg egy nőnek nem volt még vetélése, addíg abból kell kiindulni, hogy egészséges, és nincs semmi baja e téren. Akkor normális életmód mellett nem vetél el a baba, sem emelgetéstől sem mástól . Az másik kérdés, hogy ilyenkor az anya szervezete miatt nem érdemes nagyon emelgetni, mert a szalagok lazábbak a hormonális változás miatt (hogy növekedhessen a méh), ezért szalaghúzódás, derékfájdalom könnyebben előjöhet (bokakifordulás), ezért érdemes kerülni az ilyesmit. Akinek van egy már nagyobb kisgyereke, úgysem tudja teljesen elkerülni az emelgetést, de arra oda lehet (kell!) figyelni, hogy ne derékból,hajolva emeljünk, hanem guggolásból, egyenes háttal.

Sportolni is lehet annak, aki már addig is csinálta, , viszont nagyobb pocakkal az ugrálással járó dolgokról le kell mondani. Új sportágat elkezdeni viszont nem tanácsos, max. az úszást, gyaloglást, és kismamatornát.

Ha pedig korábban már volt vetélés, akkor az orvos úgyis megmondja mit lehet, van akinek sajnos végig feküdnie kell...

2010. ápr. 9. 14:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Valóban a nehéz súly emelése, forró fürdőzés (alhasi vérbőséget okoz), a stressz, valamint ezeken kívól is érdemes betartani néhány dolgot:

ha úgy érzed feszül vagy fáj a hasad, le kell ülni vagy méginkább feküdni, és a annyit kell aludni amennyi csak jólesik, ha megoldható.

Magyarán kipihentnek kell lenni és kerülni kell az olyan mozgást ami megerőltető, mint pl futás vagy aerobik.

Természetesen a sportolás nem okoz vetélést, de én úgy gondolom a szervezetnek ilyenkor fokozott nyugalomra van szüksége, legalábbis az elején, hogy a baba megtapadhasson.

Kerülni kell a penészes ételek és nyers ételek fogyasztását (tatárbifsztek, házi majonéz, camembert sajt, stb.)

És még egy fontos: a lázat kerülni kell, ha beteg vagy nem szabad hogy hőemelkedés fölé menjen a hőmérséklet, akkor már inkább a gyógyszer.

2010. ápr. 9. 14:25
 5/8 A kérdező kommentje:
egy esetleges esés okozhat vetélést?
2010. ápr. 9. 14:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Én nem hiszem, az esés nagy pocakkal veszélyesebb, de akkor is csak úgy, ha a pocakot éri az ütés, vagy inkább szúrás, mert a bab jól körbe van véve (akkor már) magzatvízzel.
2010. ápr. 9. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:
nem valószínű :) Én estem el kb 7 hetesen (elég vicces helyzet volt, a nadrágomat próbáltam átvenni és egyik lábam nem akart kijönni és oldalraestem félig nadrágban félig nem :)
2010. ápr. 9. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan dolgok, amik esetlegesen okozhatnak vetélést, esés, emelés, valamilyen sokkhatás, de én alapvetően azt tartom, hogy ez azoknál következik be, akiknél amúgy is valami gond volt azzal a terhességgel. Ha teljesen egészséges terhesség, akkor nem egykönnyen megy el. Értsd úgy, ha a baba maradni akar, meg is marad. Én pl. még nem tudtam, hogy terhes vagyok, épp akkor költöztünk, óriási felfordulás, takarítás, tömörfa szekrény emelgetés a kocsi csomagtartójára, amit ketten csináltunk a férjemmel. A baba megmaradt, teljesen egészséges és már 22 hónapos. :)
2010. ápr. 9. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!