Nem ott lakom ahova jelentve vagyok, akkor lehet felkérni ott védőnőt ahol albérletben vagyok?
Egyszerűbbnek gondolnám így mert sok lenne mindig emiatt lejárnom a bejelentett lakhelyemre.
Van még így valaki más is?
Én is így voltam. És nem volt túl egyszerű... Azt mondta a védőnéni, akihez mentem (nem oda tartoztam), hogy ezt nagyon-nagyon hangsúlyozni kell, mert a baba minden papírját, a bejelentett helyre fogják küldeni. És mindent ott kell majd intézni. Tehát nem is a védőnő a legnagyobb gond! Hanem a szülés utáni papírmunka...
Ugyanis a babádat a Te állandó lakhelyedre fogják lakcímezni, azaz minden létező iratát a Te állandó lakhelyed szerint illetékes hivatalban kell majd intézned. Én ebből a megfontolásból, na meg a szülés helyszínéül választott kórház miatt inkább bejelentkeztem ideiglenesen oda ahol most lakok. Így nem volt probléma a kórházban sem, és minden papírját könnyedén el tudtuk intézni!
Bocs az offért! A válaszadótól kérdezem? Így az ideiglenesre küldtek mindent?
Nekem is más az ideiglenes, de remélem odaküldik, mert cirka 20kilométerrel odébb lakom.
Jogos, bocsi ezt kifelejtettem...
Intézni mindent el tudtunk az ideiglenes lakhely szerint, viszont küldeni az állandó lakhelyemre küldték. Nálam ez 200 km távolság volt. Ez a TAJnál volt a leglényegesebb, de anyukámék laknak az állandó címemen, ők meg bediktálták telefonon a taj számát. A segélyek igényléséhez ugyanis elég ha tudod a számát, nem kell feltétlenül a kártya! Az adókártyára nem emlékszem, de talán azt is az állandóra küldték!
A védőnő mind terhes-, mind csecsemőgondozásban a körzetében LAKÓkért felel. Én sem vagyok bejelentve ott, ahol lakom, de a helyi védőnőhöz járunk. A hivatalok valóban a z állandó címedre küldenek mindent, ha nem jelezd, hogy a LEVELEZÉSI címed más. Ahol nincs a kérdőíven, beadványon ilyen rovat, egyszerűen kérdezd meg, hol kell jelezned, hogy máshová kéred a leveleket.
Egyébként a védőnő ebben is tud segíteni (legalábbis kellene neki), hogy lesz-e olyan ügyintézni valód, amit kizárólag a bejelentett lakcím szerint intézhetsz.
Köszönöm a válaszokat.
Nehéz dolog ez,de akkor először felhívom a tényleges védőnőt és megkérdezem mi legyen, első babám lesz és nem tudom még ezeket a dolgokat nagyon. :(
Na hát nálam is ez volt. Nekem ideiglenes lakcímként lett bejelentve a tartózkodási helyem ( Szolnok) így az ottani védőnőhöz kellett járjak és ott mérték a babámat meg minden.
Viszont a lakcímkártyájára az ÉN állandó lakcímem került, ami Budapest volt.
Egyébként meg minden kártyáját és egyéb dolgát az ideiglenes lakcímre, azaz a tartózkodási helyre küldtek, és ott Szolnokon kellett átvennem minden iratát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!