Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem ott lakom ahova jelentve...

Nem ott lakom ahova jelentve vagyok, akkor lehet felkérni ott védőnőt ahol albérletben vagyok?

Figyelt kérdés

Egyszerűbbnek gondolnám így mert sok lenne mindig emiatt lejárnom a bejelentett lakhelyemre.

Van még így valaki más is?

2010. ápr. 9. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam. És nem volt túl egyszerű... Azt mondta a védőnéni, akihez mentem (nem oda tartoztam), hogy ezt nagyon-nagyon hangsúlyozni kell, mert a baba minden papírját, a bejelentett helyre fogják küldeni. És mindent ott kell majd intézni. Tehát nem is a védőnő a legnagyobb gond! Hanem a szülés utáni papírmunka...

Ugyanis a babádat a Te állandó lakhelyedre fogják lakcímezni, azaz minden létező iratát a Te állandó lakhelyed szerint illetékes hivatalban kell majd intézned. Én ebből a megfontolásból, na meg a szülés helyszínéül választott kórház miatt inkább bejelentkeztem ideiglenesen oda ahol most lakok. Így nem volt probléma a kórházban sem, és minden papírját könnyedén el tudtuk intézni!

2010. ápr. 9. 13:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Bocs az offért! A válaszadótól kérdezem? Így az ideiglenesre küldtek mindent?

Nekem is más az ideiglenes, de remélem odaküldik, mert cirka 20kilométerrel odébb lakom.

2010. ápr. 9. 13:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Több helyen hallottam, hogy át kell jelentkezni ideiglenesen oda ahol laksz, de én felhívtam a védőnő központot megkérdezték, hogy jelenleg hol lakom és tartósan ott fogok-e tartózkodni mondtam, hogy igen és azóta hozzá járok. Nem várják el tőled, hogy majd oda vidd a babát méricskélni buszon...
2010. ápr. 9. 13:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem a bejelentett lakcím szerinti védőnőhöz tartoztok, hanem pont oda, ahogy laktok, tartózkodtok, ennek a címnek nem kell sehol sem hivatalosan feltüntetve lennie. Tehát hozátok az albérleti címhez tartozó körzet védőnője fog kijárni. Ez tuti.
2010. ápr. 9. 13:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Jogos, bocsi ezt kifelejtettem...

Intézni mindent el tudtunk az ideiglenes lakhely szerint, viszont küldeni az állandó lakhelyemre küldték. Nálam ez 200 km távolság volt. Ez a TAJnál volt a leglényegesebb, de anyukámék laknak az állandó címemen, ők meg bediktálták telefonon a taj számát. A segélyek igényléséhez ugyanis elég ha tudod a számát, nem kell feltétlenül a kártya! Az adókártyára nem emlékszem, de talán azt is az állandóra küldték!

2010. ápr. 9. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:

A védőnő mind terhes-, mind csecsemőgondozásban a körzetében LAKÓkért felel. Én sem vagyok bejelentve ott, ahol lakom, de a helyi védőnőhöz járunk. A hivatalok valóban a z állandó címedre küldenek mindent, ha nem jelezd, hogy a LEVELEZÉSI címed más. Ahol nincs a kérdőíven, beadványon ilyen rovat, egyszerűen kérdezd meg, hol kell jelezned, hogy máshová kéred a leveleket.

Egyébként a védőnő ebben is tud segíteni (legalábbis kellene neki), hogy lesz-e olyan ügyintézni valód, amit kizárólag a bejelentett lakcím szerint intézhetsz.

2010. ápr. 9. 13:39
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nehéz dolog ez,de akkor először felhívom a tényleges védőnőt és megkérdezem mi legyen, első babám lesz és nem tudom még ezeket a dolgokat nagyon. :(

2010. ápr. 9. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Na hát nálam is ez volt. Nekem ideiglenes lakcímként lett bejelentve a tartózkodási helyem ( Szolnok) így az ottani védőnőhöz kellett járjak és ott mérték a babámat meg minden.

Viszont a lakcímkártyájára az ÉN állandó lakcímem került, ami Budapest volt.

Egyébként meg minden kártyáját és egyéb dolgát az ideiglenes lakcímre, azaz a tartózkodási helyre küldtek, és ott Szolnokon kellett átvennem minden iratát.

2010. ápr. 9. 13:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Én pont ma jártam úgy, hogy telefonon nagyon szimpi volt a védőnő, de aztán ahhoz tartozom ahová "minden este hazajárok cím". Rosszul esett mert nagyon jó fej volt, remélem a másik legalább fele ilyen rendi lesz.
2010. ápr. 9. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:
én is albérletben lakom,és nem oda vagyok bejelentve hanem apuékhoz,ahol laktam.körzetileg ahhoz a védőnőhöz tartozom ahol az albérletben lakok.ez mindenhol így van.szerencse h nekem ugyanabban a városban van a lakóhelyem és a bejelentett címem is.
2010. ápr. 9. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!