Milyen Dr. Mosonyi Péter (Bp. ) magánrendelője?
Nagyon szívesen válaszolok neked bármire, hisz ennél örömtelibb élményem nem volt, erre pedig szívesen emlékszem vissza:-))
A szülésznőt nekem a Mosonyi ajánlotta, ők együtt szoktak dolgozni. Persze ez nem törvényszerű, mást is lehet választani, mert a műszakbeosztásuk nem mindig együtt van sztem. Én nem akartam szülésznőt eleinte, mert az is pénz..de beláttam, hogy így jobb szobám van, jobb helyem és nem kell sorba állnom nst-re. Úgy kb a 30.héten kellett beszélnem vele. Na pl. Ő megmutatja neked a szülőszobát is:-))))Amikor beindul a szülés, Őt kell hívni és elmondja mit tegyél. Nem mondja mennyit kér, mi döntöttünk. Amúgy 5ezer és 30 ezer között szoktak adni. Nekem a választott doki is azért volt fontos mert elment akkor is előtte egy babám, nem akartam kockáztatni, így jött Mosonyi aki 70-et kért (a bajcsiban Ő a legolcsóbb!)és ezért Ildikónak 30-at adtunk. Csórók voltunk,de összekukáztuk a százat erre az eseményre:-)) Máshol a doki kér eleve 120-at...
Tőletek mennyit kér a Mosonyi?
Lányod lesz vagy fiad?Neve??
Jaj de jó neked, ez olyan jó időszak!!!!!! Vigyázz magadra!
NE aggódj, ha valami baj lenne, hidd el tudnád! Én sem hittem el, de miután két babám is elment, tudom,hogy lehet érezni,hogy baj van. Én iszonyúan-de tényleg extrém módon-izgultam mindennap és az őrületbe kergettem mindenkit,hogy biztosan minden oké???Azt hittem a következő babánál majd jobb lesz,de amikor idén áprilisban terhes lettem újra paráztam (mondjuk én nem is alaptalanul,de amig minden jó volt, addig is:-)))Szóval megértem az aggodalmadat! ja igen, nekem jó volt a vércukrom,viszont egy barátnőmnek nem, és ő sűrűn járt a vércukor ambulanciára. Nem lesz baja a babádnak, ha te végig odafigyelsz és betartod szigorúan amit előírnak! A barátnőmnek gyönyörű fia lett, teljesen normális súllyal, ő pedig végig, karcsú és gyönyörű kismama volt:-)))Lehet,hogy nem rossz egy kis korlátozás:-)9 Én végig zabáltam, meg is volt az eredménye, egy évvel a szülés után lettem újra a régi....
Az én lányom 3600gr és 55centi volt, de a 36heti uh-n már többnek mondták és a buksija is elég nagy volt ott. Nem is igazán pontos az uh. Sajnos én túl hordtam másfél-két héttel (az valami durva nehéz volt..)és ezért mindennap mennem kellett vagy uh-ra vagy nst-re a 40.héttől.amúgy heti egyszer kell a 36.héttől nst-re menni.
Amúgy nekem nem ajánlotta a szülésznőt a Mosonyi, én kérdeztem rá. Nem is biztos,hogy kell mert az is mindig van ügyeletes. (ez csak kényelmes).
Nekem a lányommal a az volt a baj,hogy nem nyílt a méhszájam és hiába ittam meg a málnalevél teából 15hektót, ittam bábakoktélt semmit sem segített. Végül kiderült,hogy olyan szorosan van a nyakán a köldökzsinór, hogy nem tud mozdulni...Nem látták az uh-n a kórházban??!! Na mindegy, ezért lett császár. Mosonyinak néha előfordult,hogy kicsit furi kedve volt, de én ezt mindig a fáradtságnak tulajdonítottam. Hisz neki is van egy jó kis hiper 5 éves (MÁrk)fia, aki gondolom fárasztó még a munka mellett...Az a lényeg,hogy türelmes és figyelmes. A kórházban meg csuda kedves volt. Engem most utoljára a terhességemnél (nem tudtuk,hogy él a magzat vagy nem?)ő hívott fel az eredménnyel..kevés ilyen doki van.
A gyed dologban sajnos nem tudok segíteni,mert az én munkahelyem sajnos jól megszivatott és sosem kaptam gyedet:-((én tengődöm a 28ezer gyessel...:-((
Nagyon szép napot nektek! Vigyázz magadra!
Szia!
Mindig mosolyogva olvasom a soraidat, öröm ahogy írsz a Babád születéséről, néha legszívesebben megállítanám az időt most, néha meg már nagyon kíváncsi lennék rá és szívesebben tartanám a karjaimban. Felmerült még bennem 1-2 kérdés a kórházzal kapcsolatban, bocsi: szülés után ott a kórházban saját rugdalózót adnak rá amit mi viszünk be vagy ők adnak rá "kötelező" uniformist? És mi a helyzet a pelenkával? Adnak ott vagy megmondják, mekkorát vigyünk be? Gondolom ez a születési méretétől függ.
Szia! Mint látod a szülés után korán kelünk....:-)))Sajnos az alvás még mindig nem az erőssége a lányomnak:-))
Szóval: kórházanként különbözik,hogy mit kell bevinni. Egyébként a szülésznő (ha van sajátod) vagy a tanfolyamon elmondják pontosan, de a neten is van lista,hogy mit kell becsomagolni. Nem akarok okoskodni, nem tudom mennyit tudtál mát meg, ezért leírom ami eszembe jut,de ne sértődj meg:-))
A Bajcsyba kell pelust vinni, és amikor leadod a babádat fürdetni stb. mindig bele kell tenni a kiskocsiba (amiben tologatják ott)egy-kettőt amit a csecsemősök ráadnak. Én newborn méretűt vittem, sztem az jó minden picúrra. (mekkora a te babád most?)
Köldök ápoló cucc az van a szobában (alkohol,vatta) azt nem kell vinni, azt majd otthon kell. (majd be kell jelentkezzél a jövendőbeli gyerekdokidhoz, a végefelé és ő majd ad neked receptet mindenről, amit csak a születés után tudtok kiváltani,nyilván a párod fogja megtenni:-)))ebben lesz minden amire szüksége lesz az első hetekben), popsikrémnek én sudocream-et vittem,mert az ugyan drága, de jó, aztán meg úgyis kapsz majd receptre. Ja igen, pelusból én egy egész csomagot (legkisebb)vittem (libero a kedvencünk,bevált:-).Eleinte 8-9 db is elfogy egy nap. Ruhát adnak rá, minden nap tisztát,én csak azt vittem amiben hazajöttünk. Sztem lehet sajátot is, csak az a baj,hogy fürdetésnél nem figyelnek és elkeverik a közös szennyesbe..sosem látod többé.
Amúgy két csomagot kell csinálni, egyet a szülőszobára, egyet a kórterembe. De ezt már biztosan tudod:-))
Hát most ennyi jutott eszembe.
Szép napot Nektek!!!
Nem sokára itt fogsz tartani:-)))és nem mondom amit mások,hogy majd visszasírod amikor aludhattál, mert én nem cserélném el semmiért ezt:-))
Nekem semmi nem volt,se borotválás (lehet azért mert otthon megcsináltam:-)se katéter se semmi...Nem ettem már du.mert mondták,hogy császár előtt pár órával nem lehet enni sem inni. Ennyi. Egyedül katéter volt ami roppant csini:-))de az nem gáz.
A vágás az kbg15centi,de lehet,hogy túlzok. kb egy héttel a hazamenés után szedik ki a varratot, de az semmi. Amúgy akkor fizettünk a dokinak:-))A sebhely az alig látszik amúgy,annyi a kellemetlen,hogy kissé érzéketlen körülötte.
Juj most mennem kell mert a lányom szétrombolta a fél lakást:-))Szét napot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!