Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen Dr. Mosonyi Péter (Bp....

Milyen Dr. Mosonyi Péter (Bp. ) magánrendelője?

Figyelt kérdés
Én nála szültem az első babámat, és sokadik orvosként a legjobbnak találtam, ezért a másodikat is nála szeretném megszülni. Eddig az sztk-ba jártam hozzá, de most a magánrendelőjébe szeretnék járni (azért mert elköltözünk). Az érdekel,hogy hány hetesen mentetek el hozzá először, csinált-e uh-t, milyen nála az uh, mennyibe kerül a terhesgondozás stb. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
2010. ápr. 9. 10:40
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nagyon szívesen válaszolok neked bármire, hisz ennél örömtelibb élményem nem volt, erre pedig szívesen emlékszem vissza:-))

A szülésznőt nekem a Mosonyi ajánlotta, ők együtt szoktak dolgozni. Persze ez nem törvényszerű, mást is lehet választani, mert a műszakbeosztásuk nem mindig együtt van sztem. Én nem akartam szülésznőt eleinte, mert az is pénz..de beláttam, hogy így jobb szobám van, jobb helyem és nem kell sorba állnom nst-re. Úgy kb a 30.héten kellett beszélnem vele. Na pl. Ő megmutatja neked a szülőszobát is:-))))Amikor beindul a szülés, Őt kell hívni és elmondja mit tegyél. Nem mondja mennyit kér, mi döntöttünk. Amúgy 5ezer és 30 ezer között szoktak adni. Nekem a választott doki is azért volt fontos mert elment akkor is előtte egy babám, nem akartam kockáztatni, így jött Mosonyi aki 70-et kért (a bajcsiban Ő a legolcsóbb!)és ezért Ildikónak 30-at adtunk. Csórók voltunk,de összekukáztuk a százat erre az eseményre:-)) Máshol a doki kér eleve 120-at...

Tőletek mennyit kér a Mosonyi?

Lányod lesz vagy fiad?Neve??

Jaj de jó neked, ez olyan jó időszak!!!!!! Vigyázz magadra!

2010. júl. 2. 13:03
 12/25 anonim ***** válasza:
Szia! Nekünk is 70-et mondott, a szülésznőt még nem említette, biztos később fogja, a pici nemét még nem tudjuk, kis szégyenlős :) Nagyobb öröm nem érhetett volna minket mint az ő jövetele!:) Néha elég idétlennek érzem magam amiért sok újdonsággal találkozok de hát első babánál talán más is így van vele. Megbízunk a dokiban, a legutolsó vizsgálatnál picit furin viselkedett ugyan de lehet hogy csak fáradt volt, Te tapasztaltál nála hasonlót mióta hozzá jársz? A Te Babád mekkora súllyal született? Milyen gyakran és hányszor kellett előtte NST-re menned? Remélem, én is úgy fogok rá később visszaemlékezni mint legszebb élményre, most még ki se látok az aggódástól. Szerinted van jele annak ha valami gond van a picivel? Nálad volt gond a vércukorszinttel? A héten kell mennem diab.amb-ra, kicsit izgulok de sajna nem lett jó a terheléses vércukor eredményem (8.9).Jó egészséget és további szép napot kívánok!:)
2010. júl. 3. 09:32
 13/25 anonim ***** válasza:
Bocsi de felmerült bennem még két kérdés ami az előbb lemaradt: Szülési szabadság előtt voltál betegállományban? Azt hallottam, a Gyed-et az utolsó évi kereset alapján számolják, de mindenhol mást olvasok róla. És szülés előtt, utána közvetlen vagy távozás előtt a kórházban, mikor lehet neki(k) odaadni amennyit kért? Köszönöm a választ előre is!
2010. júl. 3. 10:32
 14/25 A kérdező kommentje:

NE aggódj, ha valami baj lenne, hidd el tudnád! Én sem hittem el, de miután két babám is elment, tudom,hogy lehet érezni,hogy baj van. Én iszonyúan-de tényleg extrém módon-izgultam mindennap és az őrületbe kergettem mindenkit,hogy biztosan minden oké???Azt hittem a következő babánál majd jobb lesz,de amikor idén áprilisban terhes lettem újra paráztam (mondjuk én nem is alaptalanul,de amig minden jó volt, addig is:-)))Szóval megértem az aggodalmadat! ja igen, nekem jó volt a vércukrom,viszont egy barátnőmnek nem, és ő sűrűn járt a vércukor ambulanciára. Nem lesz baja a babádnak, ha te végig odafigyelsz és betartod szigorúan amit előírnak! A barátnőmnek gyönyörű fia lett, teljesen normális súllyal, ő pedig végig, karcsú és gyönyörű kismama volt:-)))Lehet,hogy nem rossz egy kis korlátozás:-)9 Én végig zabáltam, meg is volt az eredménye, egy évvel a szülés után lettem újra a régi....

Az én lányom 3600gr és 55centi volt, de a 36heti uh-n már többnek mondták és a buksija is elég nagy volt ott. Nem is igazán pontos az uh. Sajnos én túl hordtam másfél-két héttel (az valami durva nehéz volt..)és ezért mindennap mennem kellett vagy uh-ra vagy nst-re a 40.héttől.amúgy heti egyszer kell a 36.héttől nst-re menni.

Amúgy nekem nem ajánlotta a szülésznőt a Mosonyi, én kérdeztem rá. Nem is biztos,hogy kell mert az is mindig van ügyeletes. (ez csak kényelmes).

Nekem a lányommal a az volt a baj,hogy nem nyílt a méhszájam és hiába ittam meg a málnalevél teából 15hektót, ittam bábakoktélt semmit sem segített. Végül kiderült,hogy olyan szorosan van a nyakán a köldökzsinór, hogy nem tud mozdulni...Nem látták az uh-n a kórházban??!! Na mindegy, ezért lett császár. Mosonyinak néha előfordult,hogy kicsit furi kedve volt, de én ezt mindig a fáradtságnak tulajdonítottam. Hisz neki is van egy jó kis hiper 5 éves (MÁrk)fia, aki gondolom fárasztó még a munka mellett...Az a lényeg,hogy türelmes és figyelmes. A kórházban meg csuda kedves volt. Engem most utoljára a terhességemnél (nem tudtuk,hogy él a magzat vagy nem?)ő hívott fel az eredménnyel..kevés ilyen doki van.

A gyed dologban sajnos nem tudok segíteni,mert az én munkahelyem sajnos jól megszivatott és sosem kaptam gyedet:-((én tengődöm a 28ezer gyessel...:-((

Nagyon szép napot nektek! Vigyázz magadra!

2010. júl. 4. 15:56
 15/25 anonim ***** válasza:
Köszi, elég megnyugtatókat írsz róla, remélem a kórházban nekünk sem lesz semmi gondunk, megjártam a diabétesz-ambulanciát, túlélhető :) Viszont a rossz érték miatt a doki császárt jósol, én pedig nem tudom elképzelni az érzéstelenítés ellenére sem, hogy nem félelmetes ahogy ott a hasadnál és a babánál műt? Legutóbb megtapogatta a hasam, meg méhszáj-ellenőrzés, én meg alig bírtam nyugton feküdni, közel volt a lényeghez. Mennyit éreztél császár közben? Egyébként - nem ide vág de talán más is olvassa - örülök hogy ő az orvosom mert nálunk az sztk-s nőorvossal is meg vannak elégedve a környéken, mégis sokan elismerik, hogy nagyon fájdalmas ahogy vizsgál és sokszor panaszokat is okoz utána, ezért nem hozzá mentem, féltettem a babámat, de már az első vizsgálat a Mosonyinál teljesen megnyugtatott, hogy nem kell így lennie. Hányan vannak bent császárnál? És utána sokat macerálják a babát? Vigyázz magadra és további szép napot kívánok!
2010. júl. 6. 17:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem is voltak rémtörténeteim a császárról előtte...Megértelek. Annyira féltem,hogy remegett mindenem amikor bevittek. Hallottam olyat,hogy mindent érzett az anyuka stb. Hát én kb.2perccel az érzéstelenítés után rosszul lettem (hányinger-szédülés) és inkább pánik volt mint egyéb. Az altatóorvos valami csodálatosan jó fej volt! Igaz amikor betoltak épp aludt az ablakban és nem kicsit paráztam,hogy ilyen álmosan vajon jó helyre fog-e szúrni?? Nagyon féltem. DE: NEM ÉREZTEM A SZÚRÁST ÉS SEMMIT!!!!:-))Tényleg nem! Nagyon jól csinálták. Először éreztem,hogy tapogatják a pocakom, és az hittem, hogy akkor fogják elkezdeni, mire a doki mondta,hogy már rég a babát veszik ki...Végig beszélt hozzám, nagyon aranyos volt! mire észbekaptam már ott is volt a babám és az arcomhoz tették,hogy megpuszilgathassam. Kb 5 percre vitték ki, megfürdetni stb.az apukájával várt rám kint.Amúgy nálam volt bent vagy 5doki meg nővér. Sajnos a férjem nem, de nem bánom így utólag:-)))
2010. júl. 7. 08:29
 17/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindig mosolyogva olvasom a soraidat, öröm ahogy írsz a Babád születéséről, néha legszívesebben megállítanám az időt most, néha meg már nagyon kíváncsi lennék rá és szívesebben tartanám a karjaimban. Felmerült még bennem 1-2 kérdés a kórházzal kapcsolatban, bocsi: szülés után ott a kórházban saját rugdalózót adnak rá amit mi viszünk be vagy ők adnak rá "kötelező" uniformist? És mi a helyzet a pelenkával? Adnak ott vagy megmondják, mekkorát vigyünk be? Gondolom ez a születési méretétől függ.

2010. júl. 7. 11:49
 18/25 A kérdező kommentje:

Szia! Mint látod a szülés után korán kelünk....:-)))Sajnos az alvás még mindig nem az erőssége a lányomnak:-))

Szóval: kórházanként különbözik,hogy mit kell bevinni. Egyébként a szülésznő (ha van sajátod) vagy a tanfolyamon elmondják pontosan, de a neten is van lista,hogy mit kell becsomagolni. Nem akarok okoskodni, nem tudom mennyit tudtál mát meg, ezért leírom ami eszembe jut,de ne sértődj meg:-))

A Bajcsyba kell pelust vinni, és amikor leadod a babádat fürdetni stb. mindig bele kell tenni a kiskocsiba (amiben tologatják ott)egy-kettőt amit a csecsemősök ráadnak. Én newborn méretűt vittem, sztem az jó minden picúrra. (mekkora a te babád most?)

Köldök ápoló cucc az van a szobában (alkohol,vatta) azt nem kell vinni, azt majd otthon kell. (majd be kell jelentkezzél a jövendőbeli gyerekdokidhoz, a végefelé és ő majd ad neked receptet mindenről, amit csak a születés után tudtok kiváltani,nyilván a párod fogja megtenni:-)))ebben lesz minden amire szüksége lesz az első hetekben), popsikrémnek én sudocream-et vittem,mert az ugyan drága, de jó, aztán meg úgyis kapsz majd receptre. Ja igen, pelusból én egy egész csomagot (legkisebb)vittem (libero a kedvencünk,bevált:-).Eleinte 8-9 db is elfogy egy nap. Ruhát adnak rá, minden nap tisztát,én csak azt vittem amiben hazajöttünk. Sztem lehet sajátot is, csak az a baj,hogy fürdetésnél nem figyelnek és elkeverik a közös szennyesbe..sosem látod többé.

Amúgy két csomagot kell csinálni, egyet a szülőszobára, egyet a kórterembe. De ezt már biztosan tudod:-))

Hát most ennyi jutott eszembe.

Szép napot Nektek!!!

2010. júl. 8. 06:40
 19/25 anonim ***** válasza:
Dehogy veszem okoskodásnak hiszen a tapasztalatodról faggatlak. Sértődés? Kizárva! Igen, látom hogy korán reggel jönnek a válaszok, már említeni akartam, hogy milyen friss vagy! :) De nagyon szeretnék már itt tartani én is! A kórház honlapját mazsoláztam eddig de nem mindenre tér ki és abban se voltam biztos hogy a leírtak tükrözik a gyakorlatot. Gyanakvó kismama... :) Egyébként sok macera van császár előtt előkészítésként? Mi a kötelező és mi a választható? Borotválás, beöntés, katéter? Ez utóbbitól eléggé tartok, mit éreztél meg belőle, mikor és meddig kell? Jól tudom hogy utána drén-cső is van? Meddig? Kb. hány centi a vágás? További szép napot kívánok és köszi a válaszaidat!
2010. júl. 8. 11:39
 20/25 A kérdező kommentje:

Nem sokára itt fogsz tartani:-)))és nem mondom amit mások,hogy majd visszasírod amikor aludhattál, mert én nem cserélném el semmiért ezt:-))

Nekem semmi nem volt,se borotválás (lehet azért mert otthon megcsináltam:-)se katéter se semmi...Nem ettem már du.mert mondták,hogy császár előtt pár órával nem lehet enni sem inni. Ennyi. Egyedül katéter volt ami roppant csini:-))de az nem gáz.

A vágás az kbg15centi,de lehet,hogy túlzok. kb egy héttel a hazamenés után szedik ki a varratot, de az semmi. Amúgy akkor fizettünk a dokinak:-))A sebhely az alig látszik amúgy,annyi a kellemetlen,hogy kissé érzéketlen körülötte.

Juj most mennem kell mert a lányom szétrombolta a fél lakást:-))Szét napot!!

2010. júl. 9. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!