17 hetes terhes vagyok sokat vagyok a baratnöm 21 honapos kisfiaval, mindennap meglatogatom öket. Felek h ha a gyerek el kap valami himlöt engem is lefertöz? Baranyhimlos en meg nem voltam.!
Bárányhimlő ellen is be lehet oltatni a kisgyereket, ez a szülők döntésén múlik. Ha jól vettem ki az írásodból, a kisfiú otthon van az anyukájával, nem jár közösségbe (bölcsődébe).
Tehát nem jelent rád nagyobb veszélyt, mint bármelyik másik ember az utcán, a buszon...stb.
Ezért érdemes a kimaradt himlő jellegű betegségek ellen beoltatnia magát a nőnek még a teherbeesés tervezése előtt.
Amúgy igen, megfertőzhet. A legszebb az benne, hogy a kiütések, tünetek megjelenése előtt már 1-2 nappal fertőz a beteg.
De ha ilyen gyakran találkoztok, javasold, hogy oltassa be bárányhimlő ellen. A gyereknek is jót tesz vele, mert elkaphatja, viszont nagyon enyhe lefolyású lesz és szövődményekkel sem kell számolni.
"De ha ilyen gyakran találkoztok, javasold, hogy oltassa be bárányhimlő ellen. A gyereknek is jót tesz vele, mert elkaphatja, viszont nagyon enyhe lefolyású lesz és szövődményekkel sem kell számolni."
Több szempontból sem értek egyet ezzel a válasszal. Először is leszögezném, hogy oltáspárti vagyok, de vannak, akik inkább úgy gondolják, hogy essen át rajta a gyerek. Szóval a döntés a szülő dolga, én saját magam miatt nem javasolnék senkinek semmit, nyilván a gyerekorvos is felhívta rá a figyelmüket, ha akarják, beadatják.
Másrészt a bárányhimlő elleni oltásból már létezik ismétlő oltás. Aki kettőt kapott, az nem kaphatja el a himlőt, enyhébb formában sem. Ezt a gyerekorvosunk mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!