Lehet -e baj? 6 hetes terhes vagyok, s az első pár hétben Panadolt szedtem, ill. Strepsils torokcukorkát szopogattam (kb.10-et) - utólag tudtam meg, hogy nem lett volna szabad.
4 hétig beteg voltam folyamatosan. Aztán a kislányom kórházba került, és is mentem vele és ott is végig stresszeltem, nem aludtam szinte semmit 1,5 hétig.
Kialakuhat -e szerintetek ettől valamiféle fejlődési rendellenesség? Egy kis megnyugtatásra vágyom.
Hát igen sajnos, ez egy eléggé kritikus időszak (még akkor is ha az első 2 hetet a beágyazódás miatt nem számolom).
Nagyon remélem, hogy nem lett semmi baja a babának.
Én mindenképpen konzultálnék egy orvossal.
Szia!
szerintem ne aggódj.Én ezektől sokkal komolyabb erősebb gyógyszereket szedtem,és nem lett semmi baja a babámnak.
Persze amikor kiderült,hogy terhes vagyok és is aggódva kérdeztem az orvosra, de azt mondta, ha ártott volna neki, akkor elsorvad.Engem emellett többször röntgeneztek is.
Szóval szerintem nem lett a babádnak semmi baja.
Ne aggódj, nem lesz baj.
Kb 3000 különféle gyógyszer van, ezei k9zül csak 41 okoz magzati károsodást. Ahogy az egyik előző váűlaszoló is leírta, három csoportba sorolhatók ezek a gyógyszerek. A PŐanadol épp nincs köztük, sem a lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, sem a6z antibiotikumok (ezektől szoktak parázni a kismamák.)
Itt vannak felsorolva a magzati ártalmat okozó gyógyszerek: [link] nemigen találsz köztük olyat, amivel egy átlagos, hétköznapi ember a mindennapokban találkozna, pláne nem vény nélkül.
Nyugi!!!
2 hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!