Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetesen minden baba mérete...

12 hetesen minden baba mérete egyforma?

Figyelt kérdés
Ma voltam 12. heti UH vizsgálaton, minden rendben volt szerencsére. De úgy néz ki, mintha elszámoltak volna valamit. Elvileg ha az utolsó menstruáció 1. napjától számolok, nem lehetnék több, mint 12. hetes és 5 napos. Az orvos 13+2 napot számolt. De ami még furcsább volt, hogy ez szerepel a vizsgálati lapon: CRL 41 mm. Utánanéztem és 13. hetesen már 65-75 mm körüli szokott lenni ez az érték. Ez így normális vagy valamit elszámoltak?
2016. ápr. 13. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Nagyjából egyforma minden baba ebben a korban. Valószínűleg előbb volt peteérésed egy héttel így előbb fogant a baba. De az UH sem teljesen pontos, icipicit arrébb jelöli be az egyik X-et es máris egy hét csúszás ide vagy oda...
2016. ápr. 13. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 12.heti uhn a kicsi 63,7mm volt.
2016. ápr. 13. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Többé-kevésbbé igen. Az eltérések leginkább abból adódnak, hogy nem lehet napra pontosan meghatározni a korukat.
2016. ápr. 13. 22:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Neked ezt a crl-t szerintem elirtak. Ha nol emlekszem 10 hetes kor korul ennyi az ulomagassag.

Valoszinuleg rossz szamot vezetett ra a doki az eredmenyre, rosszul emlekezett, vagy elgepelte.

Most megneztem es 13 het 2 naposan 71 mm korul van, lehet, hogy 71-et akart irni es 41 lett belole.

Egyebkent igen, 14-15 hetes korig kb egyforman fejlodik az embrio/magzat. En pl kulfoldon elek es mar tiz evvel ezelott a mensibol szamolt terhessegi kort csak arra hasznaltak, hogy kb meghatarozzak mikor legyen az elso ultrahang. Itt 11-14 het kozott van az elso ultrahang, akkor lemerik a crl-t tobbszor is es precizen, ebbol hatarozzak meg a terhessegi kort es a varhato szulesi datumot is modositjak ennek megfeleloen.

2016. ápr. 14. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Elírták. Ha 13+2 napos terhességet számolt az orvos akkor inkább 71 mm lehetett a CRL, nem 41 mm. Az nagyon kevés lenne.
2016. ápr. 14. 08:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát 41 milis nekem 10+3 hetesen volt, ezt tuti elírták... [link]

Ha itt megnézed 13+2-nek a 72 mm felel meg, szerintem félrehallotta az asszisztens.

2016. ápr. 14. 12:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Az a legvalószínűbb, amit írtok,hogy az a 41 inkább 71 akart lenni. Egymásnak háttal ültek, úgy diktált az orvos, meg alapból halkan, motyogva beszélt. Biztosan csak félrehallotta az asszisztens.
2016. ápr. 14. 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia én hétfõn voltam 12+5naposan de mérete alapjàn 13+0nak jegyzett be :) Crl:67,8
2016. ápr. 15. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!