Megbocsájtanak valaha a szüleim?
6 hetes terhes vagyok amire nemrég derült fény. Stabil párkapcsolatom van 3 éve. A párom dolgozik, egy felújítás előtt álló háza is van és egy jó szülöi háttere. Az én szüleim kitagadtad, utcára készülnek kirakni a döntésem miatt , hogy megtartom a babát. Szerintetek valaha helyrejön a helyzet vagy soha többé nem fogom érdekelni őket se én, se a gyermekem?
Egy 20 éves lány.
Nem, Erdélyben élünk. Gondoltam, hogy sokatok nem fogja érteni az alap- meg felsőfokú végzettséggel kapcsolatos hozzászólásom. Nagyon sok házas nő így szerez felénk tanító-és óvónői oklevelet. Én 4 éven át ezt végeztem, sok tapasztalatot szereztem, sikeresen leérettségiztem és mellé kaptam egy alapfokú oklevelet, amivel már taníthatok akár most is, de 5 éven belül el kell végeznem a magas szintet is.
A nyáron dolgoztam, de ősszel egyetemre jöttem amit már első naptól nem szerettem, hiszen nem jöhettem arra a szakra, amit szeretek. Nem akartam én lenni a fekete bárány, ezért tanultam és elvégeztem lassan egy évet. Terhességem kiderülése előtt szóltam otthon, hogy jövőtől váltok, a pedagógia mellett maradok. Mint semmiben, ebben sem támogattak és mindennek lehordtak.
A nyáron dolgoztam már vendéglátósként. Jelenleg is abban fogok pénzt keresni. Sógornőm is terhessége utolsó hónapjáig dolgozott ugyan itt. Terhesen ment oda és felvették úgy, hogy tudták nemsokára szülni fog.
Akkor hol a fenebe fogtok elni, gondolom nem valamelyik nagyszulo nyakan??? Az alberletet meg valamibol fizetni is kene, ugye?! (Meg teged is eltartani, a babat is es meg felujitani is??)
Ezt a terhesseget a szuleid tamogatasa nelkul nem tudod kivitelezni, maximum anyosek nyakan eloskodve!
Pocakkal kiszolgalsz egy pultban, futkosol? Egesz nap allsz?? Hat te meg tenyleg nem dolgoztal az eletben :D (jah, h volt diakmunka? Az mas!:) )
Tenyleg jobarat ha meg be is tanit, be is jelent, pedig tudja, hogy terhes vagy es par honap mulva elmesz, majd fizeti a tappenzed bizonyos szazalekat is, mert ugye eleg sokat kell orvoshoz/vedonohoz jarni, vagy tevedek?? Tiszta megoros leszel neki! :D
21es! Ha most 6 hetes nem fogja tudni 3 honapig titkolni, foleg, mivel csak osszekoltozes utan akar elkezdeni dolgozni, ami meg meg se tortent!
irodai munkat se fog egyik naprol a masikra talalni, bar szerintem is erre lenne szuksege, nem pedig fizikaira! Raadasul, majd (lehet) jonnek a rosszulletek es a sok orvosi vizsgalat miatti hianyzas... a lenge ruhaszezon is a nyakunkon van...
Amugy miert nem a szakmadban helyezkedsz el?
De Romaniaban mas torvenyek vannak, mint nalunk, lehet nincs 3 honap probaido, lehet tobb van...
Nem, nem vagyunk cigányok! Senki nem cigány a családból.
Menthetetlen vagyok, ha így jobb. De legalább boldog és az is leszek.
Köszönöm válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!