Minden kismamának kell mellszívót vennie illetve vinni a korházba?
Nem kell. A kórházban még általában nincs is annyi tej, hogy feltétlenül fejni kelljen. Én nem vittem, nem is hiányzott. Otthon próbáltam elektromosat is meg kézit is, és - sajnos - nekem egyik sem vált be, csak kézzel tudtam fejni - bár még nem hallottam mástól hogy így járt volna. A két kisebb gyereknél pedig egyáltalán nem fejtem.
De előfordulhat, hogy a kismamának nehezebben indul be a tejtermelése, vagy az első napokban begyullad a melle, ez esetben nagyon jól jöhet a kórházban egy mellszívó.
Nem kell.
Szükség esetén a kórházban van, lehet kérni, ha kell.
3 gyereket szultem. Az elsonel tapasztalatlansag hianyaban nem vittem, mert gondoltam minek, lehet nem is lesz tejem annyi, (de otthonra mar megvettem, csak a kh-ba nem vittem be) Eredmeny: masodik ejszakara ugy bedurrant a cicim, hiaba volt egesz nap rajta a baba, ilyen picik nem esznek meg 80-100 vagy tobb grammokat, ami nekem addigra volt, hogy sirva kertem a csecsemos novert, segitsen valahogy. Mellszivot nem adtak, de megmutattak a kezi fejest, pokol volt, nagyon fajt, mire kifejtem valamennyit, de valamivel jobb lett, alig vartam, hogy hazaerjek, es megszuntessem a csomosodast teljesen. Csak akkor lett jobb amikor vegre "rendes" nagyobb mennyiseget kezdett enni a babam, ami kb 1 het volt.
Masodiknal: gondoltam csak nem fordulhat elo megegyszer ugyanaz alapon, megint nem vittem be a mellszivot. Hat a papirforma szerint, masodik ejszaka, bumm. Ujra siras, csecsemos noverhez rohangalas, pokoli fajdalom.
Harmadiknal mar az elso dolgom volt a korhazi csomagba tenni a mellszivot, es kellett is, mert ugyanaz tortent harmadjara is de mostmar legalabb nem szenvedtem, lefejtem es kesz. A noverek szornyulkodve neztek, hogy napi 2 deci tejet boritok le a csapba, dehat sajna a kh-ban nem tudtam ugy tisztitani a mellszivot, hogy odaadhattam volna akinek nincs, meg amugy is tilos lett volna sajnos. Bar a szobatarsam aki lusta es turelmetlen volt a szoptatashos beprobalkozott, hogy szoptassam meg az ovet is ;-) Es ugy irom, hogy mindharom gyerekem hanyasig tudta enni magat mar a korhazban is, es meg emellet is ilyen durvan be tudott durranni.
Szoval en azt mondom, ha mast nem legalabb egy egyszeru olcso kezi mellszivot vigyel magaddal, sose lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!