Terhességi diabétesz: Mennyi a jó vércukorérték?
Tudom, hogy evés után 7 alatt kell lennie, de mennyi a jó érték pl: reggeli, vagy ebéd után? Mibe kötnek bele a szakrendelésen?
Köszi a válaszokat :-)
Evés után egy órával 7 alatti érték a jó.
Az evés megkezdésének időpontjától kell mérni.
Reggeli és ebéd után is ez a jó érték :)
Az éhhomi meg nem lehet 6 felett.
Én épp ma beszéltem a diabetológiával, mert kiakadtam, hogy ebéd után rendszeresen picivel 7 fölött mértem, azt mondták belefér, meg az sem biztos, hogy az én kütyüm értékei egyeznek a laboréval.
Amiről második válaszadó ír, az a cukorterhelés, de ha jól értettem a kérdése nem erre vonatkozott.
előző
Te hány CH-at csinálsz?
Én 180-asat. Elvileg 30-20-50-20-40-20 az elosztás, de ezt nem mindig bírom tartani az állandó hányinger miatt.
175 gr van kiírva (35-20-55-20-45), de nem eszek annyit (átlagosan 160-165 körül).
Én már túl vagyok a rosszullétes időszakon, így tudok enni, de ha az elejétől kellett volna csinálni (amikor alig ettem), az gáz lett volna.
Nekem az előző gyerekkel a cukorterhelés után kellett, tehát a végén csak, de most azt mondta a dokim az új babával, hogy azonnal az elejétől csináljam.
Hát elég pocsék így, de majd csak átküzdöm magam valahogy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!