Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok és kutyát tartok....

Babát várok és kutyát tartok. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

29 hetes pocakos vagyok és van 2 kis termetű kutyusom. Szerencsére nem a vedlős fajtából. Fel sem merült bennem, hogy megváljak tőlük, de tudom, hogy a kisfiam érkezésével minden megváltozik.

Került már valaki hasonló helyzetbe?

2008. szept. 22. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Kinti vagy benti kutyusok? Dehogy kell megválni tőlük! De arra vigyázz, hogy simogatás után moss kezet, tartsd be az alapvető tisztasági szabályokat. De azon érdemes elgondolkozni, hogy a baba születése után valahogy el kell különíteni a kutyusokat a kisbabától, legalább is eleinte. De megválni semmiképp!
2008. szept. 22. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

én!:)

és eleinte énis aggodtam. de aztán rájöttem hogyfelesleges. nekem 7 kutyám van. 1 van aki bent van velünk. és ez vedlős fajta mert kiss spitz.és persze a baba szobájába nemengedem be de a többi helységben lehet. mondjuk csak este van bent de semmi gond nincs vele hogy bentvan. és az ismerősöm a lányával altataja a kutyát,és semmi bajnemlett. mondjuk a kislány 2 éves. ezt én hülyeségnem tartm ,de hogy bent maradhat a kutya atol hogy baba van azt nem. mert ha egykutyus beszokott aztnemlehet kitenni csakugy mert megsinyli.

2008. szept. 22. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt nem írtad, hogy kertes házban élsz-e vagy sem. Mi kertes házban élünk. Egy nagy testű kutyánk van, aki szabadon van, a gyermekem játszótársa. Most tervezünk mellé még egy szintén nagy testű kutyát. Van három cicánk, igaz, azok is kint élnek.

A lányomnak van egy hörcsöge, amit én takarítok, vannak halai, amiket szintén én tisztítok és most egy törpenyulat fog kapni ajándékba. Ezek az állatok bent élnek velünk. Normális, tiszta körülmények között. A védőnő nem tiltakozott ellenük. Csupán az állatok által okozott sérülésekre hívta fel a figyelmem (harapás, karmolás).

Szerintem, ha a pici megszületik, a lakást, de akár még a szobában is alakíthatsz ki úgy helyet, hogy a kutyusok ne férhessenek a babához. Idővel pedig közelebb lehet engedni majd őket, később már játszhatnak is együtt.

Én nem válnék meg a kutyusoktól, ha tudom őket tisztán tartani. Az viszont más, ha a kutyusok viselkedése, magatartása nem megfelelő. Pl, agresszív a kicsire. Akkor gondolkodás nélkül menniük kellene a háztól.

Boldog babavárást!

29 hetes pocakos

2008. szept. 22. 13:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:)

Benti kutyusok, szerencsére jó természetűek, de családtagnak számítanak. Nagyon lelkiismeretesen hordjuk őket orvoshoz, a jövő héten is megyünk rutin ellenőrzésre.

Természetesen nem fognak a babóval aludni, de igazából nagyon tiltani sem akarom őket, hiszen olyanok mint a gyerekek: az érdekli őket a legjobban amit nem szabad.

Már elkezdtük a szobából való kiszoktatást, de azt sem szeretném ha kirekesztve éreznék magukat. Nem egyszerű a dolog...

2008. szept. 22. 13:29
 5/7 anonim ***** válasza:
ez nemegyszerü. mert nálunkis kiakajuk szoktatni a 3 éves pankánkat,vagyis kiakartuk mert nálunk is jön a baba,de végül is majd akkor ha elköltözünk mert nembirtuk. mi most szülöknél lakunk és mire szülök pomnt betudunk menni a saját hátunkba ésa igy nekünk könnyebb lesz,mert ott még nincs helyhöz szokva. ittnemértette hogy miért tettük ki a másik szobába. aztán most kicsijei lettek és ugyszoktattamki,ment is 2 honapig kint volt,jol érezte magát,de hogy megnöttek a kölykök már megint bent alszik,és 2 honap után is hiányzott neki a bentilét. nemtudta elfelejteni.
2008. szept. 22. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt érdemes olvasgatni!

Nekem 11 éve hű társam a kiskutyám, szerencsére a párom is nagyon megszerette, és fel sem merült bennünk hogy megváljunk tőle. Most vagyok 37hetes terhes, kezdjük kiszoktatni a kis szobából, ahol a baba fog lakni. Nem egyszerű, mert eddig a ő szobája volt :) Az ágyunkra pl. eddig sem engedtük fel, ez megkönnyíti dolgunkat, hiszen biztos sokszor lesz ott a baba is. Egyedül attól félek hogy nézeteltéréseim lesznek anyósommal emiatt, bár állatbarát, de el tudom képzelni, hogy majd megjegyzéseket tesz, hogy nem kéne megtartani a kutyát. Ezért is kerestem ki a honlapot aminek megadtam a címét, ott le vannak írva a tévhitek és a megoldások, meg hogy mire kell figyelni.

2008. szept. 22. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Az én anyósom is kemény dió, főleg, hogy nem is állatbarát. Neki a kutyát a kertben láncra kötött hangos valami jelképezi. Nálunk a kisebbik (máltai selyem pincsi) velünk alszik, de ez miatt azért nem aggódom, mert a fajtájánál fogva hetente fürdetni kell és nem vedlik, sőt nyírva is van havonta. A másik ebedlinknek kosara van, ami állandóan mozgatva van, tehát nem gond a helyváltoztatás.

Valahogy meg fogjuk oldani remélem:)

2008. szept. 22. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!