Utrogestan mellett meddig tolerálható a barnázás?
Szia. Ha tegnap kaptad az utro-t akkor még várj egy kicsit, pár nap alatt (2-3-4nap) el kell múlnia a barnázásnak. Ha nem múlik, vagy hívd fel a dokit vagy menj el hozzá.
Én is kaptam utrot mindkét terhességem alatt, az elsőnél indokolt volt mert barnáztam, 3. nap környékén múlt el.
Nekem 11 hetesen, egy kedd este kezdődött vérzés. Bementünk kórházba, kaptam Utrogestant. Másnap már csak barnáztam keveset, ami vasárnap reggelre múlt el teljesen.
Nekem emellett feküdnöm kellett, csak wc-re kelhettem fel. Most hétfőn voltam 13 hetes UH-n (ez volt a genetikai is), szerencsére minden rendben.
Táppénzen vagyok még a héten, jövő héttől dolgozom kímélő üzemmódban, első héten itthonról, ha minden oké, akkor fokozatosan az irodába is bemehetek.
A progeszteronpotlas akkor segit ilyen esetben, ha valoban a hiany okozza a barnazast es eleg a potolt mennyiseg is. Ezt viszont ranezesbol nem lehet megallapitani, csak vervetellel.
Viszont mivel artani nem art, igy felirjak, ha kell, ha nem, leven, hogy mast nem igazan lehet tenni.
Ha valoban a progihiany az ok, akkor is normalis, hogy nem egybol szunik meg a verzes, hanem csak akkor, amikor a progeszteron eleri a normalis szintet.
A barnazas az arra utal, hogy nem friss ver. Az is lehet, hogy volt/van egy hematoma, amit az orvos nem latott esetleg es az urul ki eppen.
Pihenj, varj es ha nem mulik el, akkor hivd fel az orvost, kerdezd meg, hogy mit lehet meg tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!