Van-e tanácsotok, tapasztalatotok? 10 hetes kismama vagyok, PCOS-val, kétszarvú méhhel.3x2 hüvelytabletta Utrogestan mellett ma megint barnázom reggel óta. Aggódjak? (részletesen lent)
Sziasztok! 3 hétig barnáztam, utána elmúlt 5 napra, majd újrakezdte. Akkor mentem nőgyógyászhoz vérzészavarral (addig azt hittem ez egy elhúzódó, furcsa menstruáció :)), aki megállapította, hogy 9 hetes várandós vagyok, illetve azt is, hogy két szarvú méhem van (addig nem tudtam, csak a PCOS-t, ami olyan enyhe fokú, hogy diétán és sporton kívül nem adtak semmilyen tanácsot, gyógyszert, nincs inzulinrezisztenciám, nem volt rossz a cukorterhelésem, csak a ciklusom volt rendszertelen, 1,5-2 havonta menstruációval).
3x1 Utrogestanra lettem beállítva április 1-én, ami fokozatosan el is mulasztotta a barnázást. Április 8-án reggel ugyanúgy visszajöttek a barna foltok és délután görcsöltem is egyet, ami olyan volt, mint a menstruációt megelőző este, ilyen bizonytalan, alhasi, tompa nyomás, görcsölés. Bevettem 2 tabletta magnerotot, másfél óra múlva elmúlt. Estére már nem is barnáztam.
Másnap ránéztek ultrahanggal, megállapították, hogy már 10 hét 2 napos, ápr. 1-től 9-ig 20 mm-ről 32 mm-re nőtt, dobog a szivecskéje és képen úgy tűnt, hogy egész jól érzi magát. Hematómát sem találtak, se más vérzésforrást. A doktornőm felemelte azért az Utrogestan adagomat 3x2 hüvelytablettára, a Magnerotot is 3x2 tablettára.
Akkor teljesen megnyugodtam, minden szép és jó volt, de ma reggel ezek a barna foltok megint megijesztettek. Nem sötét, nem is sok, de a tegnapi semmihez képest nekem az. Elképzelhető, hogy ugyanúgy minden rendben van, csak valamiért nekem ez ilyen lesz a 12-13. hétig? Azt mondta a dokim, hogy nyugodtan menjek be a kórházi ügyeletre is, ha vérzek vagy görcsölök, de ezt nem igazán nevezném vérzésnek, görcs pedig abszolút nincs.
Kedden megyek ultrahangra, gondoltam addig várok. De esetleg megnyugtathatnátok... :) Köszönöm előre is!
Az utolsó, amire most szükséged van, hogy sok agyatlan leírja neked, hogy jajj, a szomszédasszonynak is ez volt...
Nyugodj meg, pihenj sokat és nem lesz baj. Kerüld a gyakorit :)
Szia! Az első amin megakadtam hogy ninxs IR ed... de van! Ugyanis pcos nincs IR nélkül! Az IR alakítja ki a PCOS t. Ezt jó ha tudod. Az ir alatt az inzulint kell nézni és nem a cukrot! Nekem a cukor teljesen jó viszont az inzulin szintem az egekbe! tartanod kéne a diétát (160 gr ch) viszont a mozgást most kerüld! Feküdj minnél többet ne nagyon kellj fel mert ez a ketszarvu méh nem egyszerű dolog. Nem szeretnek rád ijeszteni de alapból veszélyeztetett terhesnek kéne lenned!
Ha sokat görcsölsz azonnal orvos!
Bármi kérdésed van írj nynyugodtan:) 26 hetes IR es kismami:)
Amellett, hogy maximálisan egyetértek az elsővel, megírom a tapasztalatom. Helyzet hasonló, PCOS, IR, kétszarvú méh nincs. :)
Az első kislányommal a 7-10. héten uh-on észlelt bazi hematóma TÜNETMENTESEN. Nem véreztem, nem görcsöltem, nulla, semmi.
A másodikkal a 7-11. hétig hol véreztem, hol nem, megszűnt pár napra, újrakezdődött, hematómának nyoma sem volt sehol (a férjem többször is megnézte, ő orvos, semmi, nulla, ennek ellenére volt nap, hogy masszívan véreztem). Én ráadásul nem hüvelyben használtam az utrot, hanem szájon át, elvileg a hüvelyi tablettázás okozhat barnázást - gyengíti a hajszálereket a méhszájon és a hüvelyben, és onnan vérezget az ember lánya. Nos, ez van, volt, végül a 10. hétre ábrázolódott egy egész pici hematóma, de előtte ugye már hetek óta vérezgettem... Most vagyok 21 hetes.
Drukkolok, és tényleg - ne fórumozz, az ember megzakkan tőle.
Egyébként típusos PCO-s hormonsora van, eltolódott FSH-LH aránnyal, peteérés nélkül, androgénhormon túlsúllyal.
Egyébként az USA legfrisebb vonatkozó adatbázisa szerint (éppen most kerestem rá) a PCOS-val diagnosztizált nőknek 39%-ánál longitudinális vizsgálatok sem igazoltak inzulinrezisztenciát.
Hát rendben! Mint irtam ezzel nem értek egyet, de látom nem is birnálak meggyőzni ugy mint te sem engem:)) Nincs ezzel gond:)))
További szépeket:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!