Mi a különbség utrogestan orál és hüvelytabletta között. Ha van hüvelyes, miért kellett orál "változatot" létrehozni? Illetve szedett valaki emellett nospa fortet az első trimeszterben?
Az első kérdésedre tudok válaszolni:
Külsőre egyforma az Utr. orál és hüvelyi kapszula, de a hüvelyi erősebb. Szájon át is beveheted egyébként, de egy kicsit aluszékony leszel tőle.
A hüvelyit azért tartják jobbnak, mert "közvetlenül" ott fejti ki a hatását, ahol kell. A magzat megtapadását segíti elő.
Szerintem azért kellett az orál változatot létrehozni, mert nem mindig tud mindenki egy fél óra-órát feküdni a hüvelyi felhelyezése után, ugyanis egyébként kifolyik.
Meg lehet, hogy aki hányós, annak kúpot adnak inkább.
Nem találtam meg neked, egy orvos válaszol rovatban a Nosparól, most csak egy fórumban találtam meg, de a doki is ezt írta:
"A Nospát a nőgyogyi nem írja fel, mert a méhszájat lazítja és nyílni kezd tőle. Ha fáj a hasa az ember lányának magnéziumot szoktak javasolni."
Nekem azért adtak anno szájon át szedhetőt, mert vérzésem volt. Szóval hogy ne follyon ki a gyógyszer a hüvelyemből. Tényleg fáradékony lettem tőle, de megérte, mert már mocorog a picim a hasamban.
23h km
Megtaláltam, a lap alján van a doki válasza:
De gondolom egyéni elbírálás alapján írják fel, nem feltétlen mérvadó, hogy ki mit ír fel és hogy mi van a gyógyszer leírásában. Ha nem vagy biztos a dokidban, kérd ki másik orvos véleményét is, jobbat nem tudok
32+6 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!