Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnál ha három gyerek...

Mit csinálnál ha három gyerek mellett ikreket várnál?

Figyelt kérdés
Nem volt tervben a gyerek. A többi gyerek 13,9,6 évesek. Ti megtartanátok a két gyereket? Így jól megél a család plusz két gyerekkel rosszabb lenne a többieknek.
2016. márc. 23. 08:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Amikor az iker öcséim születtek, mi voltunk 8, 6, 5 évesek, Anyukám 35. Véletlenül jöttek. Anyukám 43 éves korában pedig a legkisebb tesó, ő is csak hoppá gyerek. A legidősebb és a legkisebb között 16,5 év a korkülönbség. Én imádom, h Ennyi testvérem van, semmi pénzért nem adnám őket. Anyagilag nem könnyű, de megoldható. Most már a kicsi is 13 éves, alap dolgokban soha nem szenvedtünk hiányt, egyetemre jártunk/járunk stb.
2016. márc. 23. 09:30
 12/23 anonim ***** válasza:
39%
Ez egy nagyon nehéz kérdés, de én nem tudnám megölni 2 gyerekemet! Úgyhogy megtartanám, akármilyen nehéz is.
2016. márc. 23. 09:33
 13/23 anonim ***** válasza:
13%
#9 Senkit nem érdekel a károgásod.. Ez döbbenet..
2016. márc. 23. 09:38
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

Nem volt tervben, tehát gondolom, védekeztetek...

Nem mennék soha abortuszra, ha férjem, gyerekeim, családom van.

2016. márc. 23. 09:44
 15/23 anonim ***** válasza:
33%
A rokonainknak két gyerekük volt, utánna meg kiderűlt, hogy ikreik lesznek, hármas ikrek. Megtartották őket. Nem bánták meg, de elég nehéz volt felnevelniük 5 gyereket, mert anyagilag sem áltak túl jól. Én tisztelem őket, azért, hogy vállalták a felelősséget. De ezt mindenki maga dönti el.
2016. márc. 23. 09:50
 16/23 anonim ***** válasza:
27%
Ha már összehoztam, mindenképp megtartanám őket. Gondolom, ha nagyon nem akartatok volna már gyereket akkor védekeztetek volna NORMÁLISAN.
2016. márc. 23. 10:12
 17/23 anonim ***** válasza:
50%

Normális védekezés mellett is összejöhet. Ezt üzenem azoknak, akik mindig ezzel jönnek. ;)

Lehet én vagyok a hülye, de alapból a jót feltételezem az emberről, így például soha nem esek neki senkinek, mert hát biztos szarul vagy egyáltalán nem védekezett. Minden bizonnyal ez az én baromságom...

Nekem is volt egy becsúszott terhességem, miközben rendesen szedtem a gyógyszert, nem volt kimaradt tabletta, nem volt hányós, fosós betegség, nem volt antibiotikum vagy egyéb gyógyszer, ami gyengíthetné. Mégis összejött. Pechem volt.

2016. márc. 23. 10:20
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

Ikreim vannak 3 évesek. Ők lombik babák. Mi nem védekeztünk úgy voltunk vele, hogy ha jön a csoda akkor jöjjön, ősszel terveztünk visszamenni a központba újabb lombik programra, azzal, hogy csak egy embrió kerüljön beültetésre.

Spontán terhes lettem és kiderült, hogy ismét ikrekkel, ráadásul hármasikrekkel. Nagyon megijedtem, de fel se merült, hogy elvetessük őket. 18 hetes vagyok most.

Viszont mi olyan anyagi körülmények között élünk, hogy remélhetőleg az 5 gyerekünknek is mindent meg fogunk tudni adni. Plusz a ház is olyan, hogy kényelmesen el fogunk férni. Mi a férjemmel idővel ki kell költözzünk a nappaliba és nem lesz vendégszobánk sem, de minden gyereknek lehet majd saját szobája.

Ami még nagyon fontos, hogy van segítségem. Anyukám 10 km-re lakik tőlünk aki védőnő és 1,5 év múlva nyugdíjas lesz. Férjem is sokat van otthon.

Azért még vannak félelmeim, de nagyon várom, hogy 7 fős család legyünk.

2016. márc. 23. 10:46
 19/23 anonim ***** válasza:
78%

Első körben bepánikolnék, aztán végig gondolnám, hogy mennyi erőforrást tudok átcsoportosítani annak érdekében, hogy megtarthassam őket, ha már jöttek.

Ha arra jutok, hogy kicsit szűkösebben is, de megélünk 5 gyerekkel, akkor egyértelműen megtartanám őket. De szülés után kérném, hogy sterilizáljanak, mert 6-at tuti nem vállalnék, egyébként pedig abortusz ellenes vagyok.

2016. márc. 23. 11:18
 20/23 Yuc3 ***** válasza:
51%
Biztos h.megtartanam! 3babas anyuka
2016. márc. 23. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!