Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vegetáriánus vagyok, de...

Vegetáriánus vagyok, de amióta terhes vagyok egyfolytában húst ennék?

Figyelt kérdés

Főleg csirkét, pl a mekis csirkeburger vagy KFC, vagy csak sima csirkés kaják, mindegy mi csak csirke legyen. Ez normális? Miért lehet? És mit tehetnék? Egyek húst terhesen? Olyan bűntudatom lenne, úgy sajnálom szegény állatokat... 6 éve vagyok vegetáriánus. Tejet, tojást eszek, halat nem.

18hkm

2016. márc. 17. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Elvek ide, vagy oda, en azt mondom, hogyha terhesen kivanod a hust, akkor kostold meg es egyel, ha jol esik. Nem emiatt a par honapnyi husfogyasztasod miatt fognak 1000 csirket kinevelni es levagni.

En husevo vagyok, igy teljesen nem tudok egyutterezni veled, de a hus igen jo feherje forras, lehet, hogy oka van annak, hogy kivanod. Bar nyilvan 6 evnyi vegetarianus multtal mar kivulrol betege ismered az egyeb feherjetorrasokat es odafigyeltel eddig is, hogy eleget egyel belole.

En szeretem a hust, viszont magyon valogatos vagyok. Igazabol csirken es disznon kivul mast nem eszek meg es azon belul is csak egy-egy reszet.

Viszont terhesen egy percig sem haboztam, ha epp marhat, vagy halat kivantam meg, ezzel meg a gyereknek sem arthatok. (Nem ugy, mintha mondjuk terhessegi cukorral epp egy fel dobostortat kivantam volna meg, mert az nyilvan nem hasznalt volna.)

Masik opcio: ha kifejezetten a nagyuzemi tartas ami ellen tiltakozol, akkor szerezz be hust videkrol. Biztosan van rokonod, vagy ismerosod, akitol kapsz haznal nevelt csirket.

2016. márc. 17. 17:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Normális ha nem eszel elég fehérjét. A növényi fehérjék pedig nem teljes értékűek mert nem tartalmazzák az összes eszenciális aminosavat, tehát kombinálni kell őket egymással. Ez tudatos odafigyeléssel megy csak. Vegaként erre oda kell figyelni, de különösen igaz, ha sportol az ember, vagy terhes, ugyanis akkor megnő a fehérjeigénye. Gondolom eddig nem igazán figyeltél erre, de amíg egymagadat kellett fenntartanod, főleg nem is nagyon sportoltál, nem kellett izmot építened, akkor nem volt nagy gond. De most a gyereket fel kell valamiből építeni.

A test a szükséges fehérjeforrások fedezésére lebontja a már meglévő izmokat is, de ez nem igazán látszik a vérképen, csak egy csomó kellemetlenséggel találja szemben magát az ember...

Ha nem akarsz húst enni, akkor egyél több túrót, tojást, hüvelyeseket.

Mennyi a napi fehérje beviteled grammban?

2016. márc. 17. 17:17
 13/16 anonim ***** válasza:
60%

Én is vegetáriánus vagyok, a terhességem alatt sem ettem húst. Illetve de, egyszer: véletlenül tofus helyett csirkéset kaptam a rendelésemhez a levesből. Gondoltam, mi bajom lehet, jó illata volt, megettem. Az volt a terhesség alatt az egyik hányás a kettő közül...

Én is kívántam a gyorskaját, de tényleg kifejezetten a hamburgert, a megoldás az volt, hogy csináltam otthon hús nélkül. :)

Egy próbát megér, egyél egy keveset, de a tapasztalatom miatt én azt mondom, ez otthon legyen, ott kevésbé kellemetlen, ha mégis visszajönne. :/

2016. márc. 17. 17:17
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

Én sem eszek húst.Nem vagyok vegetáriánus szimplán képtelen vagyok megenni.

18hetds vagyok és eszek hébe hóba.Na nem úgy kell elképzelni hogy megeszel egy egészet de grillezett csirkébek a fehér hús részét kisebb darabokra szedegetem (ha egész csirke akkor meglér paromat szedegesse le nekem) és kicsit több körettel megeszem.A baba miatt.Amúgy én is kívánni kezdtem.Meg a baconos kicsit zsírosabb ételeket is.A bacon sült ropogósabb részét pl megeszem rántottához kenyérrel de annyira minimális mennyiséget.Párom mindig mondja ez nem szamiít evésnek ;)

Neked kell érezni.Ha kívánod edd meg,de ne erőltesd ha nem esik jól.Nem te vagy az egyetlen vega kismama.

Tejet és tojást sem eszel?Mert az már nagyobb probléma szerintem.Én pl azokat mg a halalat meg eszem egyedül a húst nem.( tudom a hal os jús de nem olyan ;) )

Az meg hogy a gyerekednek adsz-e vagy sem az a ti dolgotok.Én 12évesen sönotöttem el hogy nem eszek többé húst.Nem szóltak bele a szúleim meg senki sem.Figyeltek higy ezen kívül rendesen egyek és ennyi.Egészséges vagyok.

Én megfőzöm/sütöm páromnak a kicsobtozott húsokat de pl ami egészben van vagy valamit kell vele csibalni azt mar nem.

Ugyanúgy főzök..A gyerekem ha akarja megeszi ha nem nem.Mivel én nem eszem párom igen eldöntheti mit szeretne.Amíg nem tud dönteni addig kapni fogja.

Mindenki úgy csinálja ahogy akarja.Nem kell ítélkezni ha a másik vegakénz neveli a gyereket,mert az a gyerek dönthet másképp később.

2016. márc. 17. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

Akik lepontozták jó nagy nullára a válaszom, jobb ha tudják, hogy nagyon sok vegetáriánus van úgy vele, hogy ha hosszú idő után eszik húst, akkor kihányja. Részben a gyomruk nem bírja, részben pszichés oka van. Terhesség esetén amúgy is erősebb az undor némely ételek irányában.

De komolyan, mi nem volt hasznos azon a tanácson, hogy egyen húst, de otthon kezdje, mert egy étteremben jóval kellemetlenebb szaladni hányni? Ok, ti nem értitek, miért lesz valaki vega, de attól még el lehetne fogadni, nem élből lepontozni. Hello, tolerancia...

2016. márc. 18. 08:42
 16/16 anonim ***** válasza:

èn meg hùst ettem hùssal de amiota terhes vagyok, abszolùt nem kèrek hùst.. tèsztàt meg ilyeneket inkàbb :)

Egyèl hùst ha megkivànod! Mièrt ne? Majd ha letelik a 9 hónap, akkor visszaàllsz a vega èletre :)

2016. márc. 18. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!