Rheumatoid arthritis-es kismamaktól szeretnék tanácsokat,5 hetes kismama vagyok. Mi az amit fontos tudnom?
Én nem kimondottan az vagyok, de eddig nem tudták megállapítani a fájdalmaim okát, így erre gyanakodnak, habár minden eredményem, UH, röntgen, vérkép stb jó, semmi vagy minimális az eltérés.Kb második terhesség előtt kezdődött, még a csontjaim is fájtak.Térdeim, csuklóm, derekam a legjobban.Amikor megszületett utána merültünk jobban bele a témába.Eredmény nélkül.Azóta, eltelt majdnem 4 év, a panaszok hol erősebbek, hol észrevétlenek.Most vagyok középidős a 3.babával, és nekem a derékfájáson kívül (kopp-kopp)nincs papanszom...Azt az orvosom is mondta, hogy a terhesség sokszor csodákra képes, minden sejt megváltozik, ez valakinél rossz, valakinél jó dolgokat hoz elő.Velem az utóbbi történt.
Neked miként mutatkozik a betegséged, tünetek, erőssége???És most babás vagy azért a kérdés?
Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan vagytok? Milyen volt a terhességed kérdező? Gyógyszer, injekció nélkül meddig és hogyan bírtad? Azóta mi van veled?
Szerencsére már van egy kislányunk, szülés után jelentkeztek nálam is a tünetek apránként. Az utóbbi fél évben viszont hirtelen romlás történt és ezután derült ki, hogy nekem is sajnos rheumatoid arthritis-em van. Most még gyógyszerekkel próbálkozunk az orvos ajánlása alapján. Szerettünk volna még egy babát, de így nem fogunk belevágni. Sajnos gyógyszer nélkül sokszor lábra se tudok állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!