Honnan tudom majd hogy vasat kell-e szednem? Vagy kezdjek el majd magamtól szedni? A puffadásra tényleg szedhetek magneB6-ot?
A Magne B6 a méh keményedéseire és a görcsökre van!
Rengeteg terhes puffad ez nem ritka az Espumisan gyöngyöt nyugodtan szedheted rá.
A vasat a vérképed alapján javasolja az orvos v.védőnő.
Szia, igen a puffadás a terhesség velejárója az esetek zömében. Főleg az első időben gyakori. Jó az espurisan gyöngy is, vagy vannak szirupok amik szintén jók, a gyógyszertárban érdeklődj, ott tudnak tanácsot adni. Terhesvitamint nyugodtan szedhetsz, bármelyiket, az csak jó neked is meg a babának is. Az eslő trimeszterben fontos a folsav is, ezt szedheted kiegészítésként a terhesvitaminnal együtt, a vassal ugyan ez a helyzet. Ártani nem árt ha szeded, megelőzendő a szervezeted tartalékainak kiürülését. A magne B6 arra jó hogy ne görcsölj, főleg az elején, vagy hogy ne görcsöljön a vádlid éjszakánként. Ezt is nyugodtan szedheted szinte végig. (a 30 valahanyadik hét után már nem kell) Én a magam részéről az elejétől szedtem az Elevitet, mellé a Maltofert (vas) Folsavat, meg a Béres magnéziumot, de jó a magne B6 is. Szerintem ezekkel nem ártottam sőt, így nem idegeskedtem, hogy megfelelően táplálkozom-e, van-e elég vitaminbevitel stb. Ráadásul a kezdeti hányingerek sem voltak jellemzőek, nem görcsöltem, és szépek egészségesek vagyunk!
A védőnénik már bocsánat de néha katasztrófálisak! (nálunk is...) Ahány orvos annyi féle tanács... Szóval szerintem ezeket a kiegészítő vitaminokat nyugodtan szedheted! Ártani nem ártasz velük és az első időben - amíg kialakulnak a szervek - ezek fontosak!
Boldog babavárást kívánok!
30 hetes pocak
magadtól csak úgy ne szedj vasat, mert viszont ha sok van, olyan durva székrekedésed lesz, hogy bele fogsz pusztulni.
A vasra van vérvétel. Engem a házidokim elküldött, ott kiderül kell-e vas utánpótlás. Szóval kérj erre beutalót, ne kezdd el magadtól szedni.
Magne B6 pedig inkább a keményedésre jó.
Puffadás pedig előfordul amiatt, mert a kismamák emésztése megváltozik, lelassul, és ez vezet puffadáshoz.
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!