Ha méhen kívüli terhesség van meddig szakítható meg gyógyszerrel?
Tudtommal semeddig. Magyarországon nem engedélyezett a gyógyszeres abortusz, és abban sem vagyok biztos, hogy méhen kívüli terhesség esetén egyáltalán alkamazható lenne-e.
De szerintem nyugodj meg, még egyáltalán nem biztos, hogy baj van. Orvoshozazért menj el, de előre ilyeneken ne gondolkzz.
Ha csak nincsenek elviselhetetlen fájdalmaid (akkor azonnal orvos), akkor ez a terhesség egyik tünete, nekem is nagyon sokat és erősen szurkált, feszített az egyik petefészkem az elején, minden terhességemnél.
Gyógyszerrel nem szakítják meg tudtommal sem.
Ha lenne tabletta Magyarorszagon, akkor sem lenne vele megszakithato a mehen kivuli terhesseg.
En ugy tudom, hogy a tabletta a progeszteront blokkolja, aminek hatasara levalik a mehnyalkahartya, ezzel egyutt az embrio is. A masik tabletta pedig (mert kettot kell bevenni) eros osszehuzodasokat okoz a hatas erdekeben.
De mehenkivulinel hiaba valik le a mehnyalkahartya, ha nem is ott tortent a beagyazodas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!