Magas vérnyomásos kismamák nektek milyen gyógyszert kellett szednetek és mennyit? Mennyi volt a vérnyomásotok gyógyszerrel és nélküle? Hányadik héttől kezdve szedtétek?
Én is Dopegytet szedek (3x 1/2-et), lassan 3 hete, akkor 140/100 volt, de egész kismamaságom alatt 130/90 ill. 140/100 körül van a vérnyomásom, sőt az első babámat így hordtam ki gyógyszer nélkül, volt, hogy már a végén 150/100 volt! És 40+1 napra szültem egészséges babát :-) Most hogy szedem a gyógyszert sincs nagy változás...
És te mióta/mennyit szedsz, illetve használ?
Boldog babavárást!
38 hkm
Nekem mind a két babámnál kellett szednem Cordaflexet 3x1-et.Szedés előtt 150/100 utána 135/90.Szülés után már nem kellett szednem.
39h km
Szia!
Én is Dopegytet szedtem a 10. héttől, amikor a kislányommal voltam terhes, ha jól emlékszem 3X1-et írt a doki, de csak 2X1-et szedtem. A vérnyomásom normális lett.
Most 3, 5 éves és makk egészséges!:-)
Jó babavárást!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Első babámnál 3x2 Dopegyetet szedtem én is úgy 140/90 körül volt a vérnyomásom.Nem volt semmi probléma a szülésnél sem és egészséges kislányom született.
Most 27 hetes vagyok a második babával és más az orvosom.3x1 Dopegyeten vagyok most és 135-140/90 az átlag vérnyomásom.Ha lemegy 120/80-ra már borzasztóan rosszul érzem magam.Az orvos azt mondta nem maradhat 135-140 a vérnyomásom lentebb kell vinné még ha rosszul is leszek.
Kicsit elkeseredtem,mert ha emel a gyógyszeren biztos megint jön a folyamatos rosszullét és gyengeség.
Más is érezett ilyet amikor alacsonyabb volt a vérnyomása?
3. válaszoló vagyok
2 napja kezdtem azt érezni dél körül, hogy le kell feküdnöm, mert el kap a gyengeség, illetve majdnem picit szédülök is. Megmértem tegnap is, ma is a vérnyomásom 124/78 körül volt mindkét nap. Erre gyanakszom én is, vagy pedig szülés előtt nem sokkal állhatok, nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!