Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem lehet éjszaka...

Miért nem lehet éjszaka dolgozni kismamaként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Keresgéltem erre vonatkozó információkat, de sajnos semmit sem találtam.

Azt tudom, hogy milyen törvények vonatkoznak ide, de nem a törvény érdekelne, hanem egészségileg.

Tehát egy olyan nőről beszélünk, aki évek óta dolgozik váltott műszakban, 95%-ban 4 műszakban, és az éjszakai munkát sokkal jobban bírja a szervezete és napközben tud aludni 6-7 órát is, ellenben amikor nappalos műszakról van szó, az esti elalvás sokszor gondot okoz és a reggeli ébredés sem tökéletes.

Olvastam, hogy a váltott műszak a ciklust is felborítja, ám jelen esetben szabályos 27-29 napos ciklusokról van szó, már évek óta.

Tehát ilyen esetben, ha a kismama bírja a munkát éjszaka is és nappal is, és mondjuk 4-5 hónapig eltitkolja a terhességét, annak milyen következményei lehetnek a fent említettek alapján?

Köszi előre is a válaszokat :)

#váltott műszak #éjszakai munka terhesen
2016. márc. 14. 09:21
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem, mind a kettő lehetséges :)

Ha állásidőn vagyok mondjuk akkor jár nekem a jelenléti bónusz? (Ez akkor van, ha az ember nincs táppénzen adott hónapban) és a műszak bónusz is? Meg ha 4 műszakos vagyok, akkor ugye azokat a napokat fizetik ki 1 órában, amikor dolgoznék mindenféle pótlékkal? (Vasárnap, éjszaka, délután?)

2016. ápr. 2. 13:06
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha állásidőn vagy akkor minden jár.Ugyan úgy mint amikor dolgozol.
2016. ápr. 2. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!