Miért nem lehet éjszaka dolgozni kismamaként?
Sziasztok!
Keresgéltem erre vonatkozó információkat, de sajnos semmit sem találtam.
Azt tudom, hogy milyen törvények vonatkoznak ide, de nem a törvény érdekelne, hanem egészségileg.
Tehát egy olyan nőről beszélünk, aki évek óta dolgozik váltott műszakban, 95%-ban 4 műszakban, és az éjszakai munkát sokkal jobban bírja a szervezete és napközben tud aludni 6-7 órát is, ellenben amikor nappalos műszakról van szó, az esti elalvás sokszor gondot okoz és a reggeli ébredés sem tökéletes.
Olvastam, hogy a váltott műszak a ciklust is felborítja, ám jelen esetben szabályos 27-29 napos ciklusokról van szó, már évek óta.
Tehát ilyen esetben, ha a kismama bírja a munkát éjszaka is és nappal is, és mondjuk 4-5 hónapig eltitkolja a terhességét, annak milyen következményei lehetnek a fent említettek alapján?
Köszi előre is a válaszokat :)
Megkérdeztem, mind a kettő lehetséges :)
Ha állásidőn vagyok mondjuk akkor jár nekem a jelenléti bónusz? (Ez akkor van, ha az ember nincs táppénzen adott hónapban) és a műszak bónusz is? Meg ha 4 műszakos vagyok, akkor ugye azokat a napokat fizetik ki 1 órában, amikor dolgoznék mindenféle pótlékkal? (Vasárnap, éjszaka, délután?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!