Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti megtartanátok így a babát?

Ti megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés
Igazából nem is tudom hogy csúszott be a baba, lehet hogy nem vettük észre hogy kiszakadt az óvszer. A "párommal" nem élünk együtt, igazából csak egy szexkapcsolatnak indult neki van párja. Tegnap mikor együtt voltunk mondtam neki, hogy elég nagy baj van, mire Ő azt mondta hogy ez nem baj, és ne idegeskedjek, ő örül neki. Mikor felvetettem hogy elvetetem, azt mondta, hogy ezek szerint Ő komolyabban gondolja a kapcsolatunkat mint én. Viszont én nagyon félek, és nem szívesen tartanám meg a kicsit, mert mi van ha egy idő után meggondolja magát, és egyedül kell felnevelnem. Ti mit tennétek?? Tudom hogy hülye voltam emiatt ne csesszetek le, elég szarul érzem már így is magam :( :(
2016. márc. 12. 08:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
34%

Ez a baba már létezik, él ahogy te is. Te mit szólnál, ha valaki a halálod mellett döntene?

Honnan tudod, hogyan fogod magadat érezni egy abortusz után?

Lehet, hogy sosem bocsájtod meg magadnak.

Igen a gyerek nagy felelősség, de így vagyunk kitalálva, szaporodunk. Tehát ez egy természetes dolog, nem valami nagy szörnyűség.

A körülmények nem tipikusak, de minden körülményben lehet hibát találni.

2016. márc. 12. 09:16
 12/25 anonim ***** válasza:
45%

Mivel azt kerdezed, hogy en mit tennek, igy azt irom, hogy en nem vallalnek gyereket egy ilyen "kapcsolatba". Nem voltam soha tervezetlenul terhes, nem kellett soha ilyen dontest hoznom es nem is banom, mert nagyon tavol all tole az abortusz gondolata, ettol fuggetlenul elismerem, hogy vannak olyan elethelyzetek, amikor az abortusz lehet a jo dontes. (Nyilvan nem a meg nem szuletett gyermekek szempontjabol.)

Nem vagyok szent, voltak kalandjaim bosegesen, mielott elkotelezodtem, de nem szultem volna muszajbol, azt hiszem.

Tudatosan (vagy tudat alatt) mindenki egy tokeletes, vagy annak tuno eletet tervez es ebbe a tudatos gyerekvallalas is bele tartozik. Hogy annak szulj, akinek akarsz es akkor, amikor orulni tusz neki es latod a boldog jovokepedet. Mert ez egy elegre szolo dontes.

Meg az az ut is igen gorongyos, es sokszor felremegy, amit tudatosan tervez, vallal az ember es kozben a legoptimalisabban cselekszik. Igy, ebben a formaban viszont egy nagy lutri az egesz.

Mas lenne a helyzet nyilvan, ha te mar keszen allnal magadtol is a gyerekre, ha orulnel neki akkor is, ha egyedul kell felnevelned. De ha ezt nem erzed igy, akkor muszajbol en nem vallalnam a helyedben, mert ez egy igen nehez feladat. Meg akkor is sok nehez resze van, amikor onkent es boldogan vallaljuk, igy meg, hogy nem is igazan szeretned, nem is igy tervezted es nem is orulsz neki...

Raadasul ott van meg a partnered. Normal esetben az ember orulne, ha a parja igy allna hozza a dologhoz, de mivel eppen felrelep, igy nem mondanam, hogy adnek hitelt a szavanak. Lehet, hogy nem is hazudik es komolyan gondolja, viszont a hutlenkedesbol itelve hirtelen fellangolo tipus, nem igazan tervez, nem igazan gondol at semmit. (Tudom, mert en is leptem felre es akkor epp nem az eszem, meg a nagy eletceljaim motivaltak a donteseimet, hanem a hirtelen fellangolasaim, ertekmeim). Minden esely meg van ra, hogy egy honap, vagy egy ev mulva mar mas lesz a velemenye. Vagy eppen a gyereknek orulni fog valoban, de siman tovabblep es csak minden masodik hetvegen fog torodni a gyerekkel. Neked meg marad az osszes tobbi ugy, hogy nem alltal erre keszen.

A dontes viszont a tied, ez a te eleted. Alaposan gondold at, mert barhogy is dontesz, mindkettot megbanhatod. Ulj le es probald meg a jovodet felvazolni gyerekkel ebbol a kapcsolatbol es gyerek nelkul. Elonyoket, hatranyokat, a legoptimalisabb vegkifejlettel es a legrosszabbal. (Pl boldog csalad lesztek, kertes haz, kiskutya, aranylakodalom, vagy epp lesz-e hol elnetek, lesz-e segitseged, ha a partnered megis lelep.)

2016. márc. 12. 09:24
 13/25 anonim ***** válasza:

ertekmeim: erzelmeim akart lenni.

Ne haragudj, telefonrol vagyok, elgepeltem tobb dolgot.

2016. márc. 12. 09:26
 14/25 anonim ***** válasza:
Hány eves vagy kérdező? Es a pasi?
2016. márc. 12. 09:47
 15/25 A kérdező kommentje:
Én 29, Ő 40.
2016. márc. 12. 09:51
 16/25 anonim ***** válasza:
És még nincs gyereke,feltehetően,ezért örül annyira??
2016. márc. 12. 09:54
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

29evesen meg tartanám! :)

Ha a pasi le is lep,neked gondolom azert lenne segitseged...szülők esetleg testvér. de aztan lehet h tenyleg titeket választ.

2016. márc. 12. 10:00
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Neki ő lenne az első gyereke? Ezt neked kell érezned, hogy képes lennél e egyedül nevelni, ha meggondolná magát, megvan e az anyagi háttér. Én 30 évesen bevállaltam úgy, hogy a párom nem akarta, egyszerűen lelkileg nem voltam képes az abortuszra. Másfél hét alatt megváltozott a párom véleménye és azóta imádja a kislányát. :) Nyilván tisztában voltam vele, hogy lehet egyedül maradok a babával, de megoldottam volna. Megértem azt is, aki ebben a helyzetben elveteti, ez csak az én történetem.
2016. márc. 12. 10:25
 19/25 A kérdező kommentje:
Nem Ő lenne az első gyereke, de a lánya már nagykorú. Nagyon jó a kapcsolatuk. Nekem nem lenne segítségem, és nem tudom, hogy egyedül hogy birkóznék meg ezzel a feladattal, de ma este úgyis találkozunk megpróbálok komolyan beszélgetni vele erről. Igazából meg kéne értenie, hogy miért félek ennyire.
2016. márc. 12. 10:46
 20/25 anonim ***** válasza:
46%
Én megtartanám. Figyelj ,annyi minden belefér az értékrendedbe, szerető vagy,nehogy már egy baba kifogjon rajtad. Ha meg elveteted, valószínűleg a pasitól is elbúcsúzhatsz. legalábbis én azzal a lendülettel hagynám ott azt aki elveteti a gyerekem.
2016. márc. 12. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!