Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hipochondria terhesség alatt?

Hipochondria terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Nem szorosan terhesseghez kapcsolodo a kerdesem, de most aktualisabb. Eleg regota betegseg fobias vgyok, egyszeruen utalom ha a kornyezetemen betegek, akar a parom, csalad, baratok. Idegesit rettentoen es felek hogy mi van ha bajuk lesz belole. Terhes vagyok, ez a para igy most kulonosen problema, tuzes vassal uldozok el mindenkit aki egyet kohog. Meg ha a ferjem, akkor is. Zavar, ha beteg, rendesen szorongok es kiborulok tole.

Valaki volt hasonlo helyzetben vagy ismer ilyet? Biztos nem normalis, de vajon pszichologushoz kellene mennem? Nem tudom mitol lehet, anyukam nagyon feltett gyerekkent, foleg a betegsegektol.

2016. márc. 3. 00:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Menj el egy pszichologushoz, segiteni fog.
2016. márc. 3. 05:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hány hetes vagy? Az sem mindegy, meddig kell még tolerálnod ezt a helyzetet. Mert a gyerek pl. folyton beteg lehet később, és akkor nem volna jó megharagudnod rá is.

Én egyébként sem hipochonder, sem paramami típus nem vagyok, de terhességem alatt ez picit megváltozott.

Az elején nagyon rossz volt, csomószor fel voltam fázva és mindig nagyon fájt, míg nem kaptam gyógyszert, és egy idő után rettegtem pl. idegen helyen pisilni, ami azért...lássuk be, megoldhatatlan, ha az ember dolgozik és programokra jár.

Meg ugye ott lebeg feletted az is, hogy nem lehet bármilyen gyógyszert bevenni vagy épp semmit sem, ha az ember terhesen lebetegedik.

Az anyósom pl. úgy jött hozzánk megfázva nemrég, hogy tudta, hogy hétfőn szülök (császár). Persze meglepi volt, hogy meg van fázva, itt köhögte meg tüsszögte szét magát:S (nincs beoltva influenza ellen, így akár az is lehet a baj, szerencsére mi be vagyunk).

Én inkább azon parázom, hogy nehogy a férjem valamit elkapjon a munkahelyén vagy a bkv-n, és ne tudjon benn aludni velünk a kórházban.:/

38hkm

2016. márc. 3. 08:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Fordulj pszichológushoz vagy kineziológushoz. Érdemes feloldanod a gyerek születése elôtt, mivel elkerülhetetlen, hogy majd megbetegszik illetve rá is hatással lesz ez a szorongás.

Tudok ajánlani szakembert ha gondolod.

2016. márc. 3. 08:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat. 24 hetes vagyok es igen, ezt nem szeretnem, hogy a babam ettol szenvedjen, akar amig bent van es erzi, hogy anya valamiert stresszhormonokat kuld ,akar mar kint, akkor is levagja, ha szorongas van.

Hajra a hetfohoz 38 hetes kismama!! Szoritok :) na pl ha anyos igy atjonne hozzank, biztos elajulok az idegtol, ha nem megy el azonnal....:/

Szoval asszem pszichologus kell, de nem ismerek senkit. Harmadik valaszolo kit tudsz ajanlani? Nagyon megkoszonnem!

2016. márc. 3. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!