Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, teljesen össze...

Mit csináljak, teljesen össze vagyok zavarodva?

Figyelt kérdés

3-dik baba lesz de még nem akartuk egy év múlva szerettük volna csak. most meg itt van teljesen váratlanul és én teljesen ki vagyok borulva. Szerettem volna kiélvezni a 3-dik egyben utolsó terhességemet is de így nem megy.Az első kettőt már ilyenkor imádtam de őt valahogy nem tudom.

Van egy 3,5 éves és egy pont tegnap volt 1,5 évesem

2016. febr. 22. 13:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont így voltam én is. Most már így 11 hetesen egész elfogadható. :-)
2016. febr. 22. 22:15
 12/13 A kérdező kommentje:

Csináltam egy Clarblue tesztet ami kimutatja terhességi kort is 3+ hetes/ek vagyok/vagyunk.

Most, hogy aludtam rá egyet már máshogy látom de még mindig kicsit sokkol. még most is visszacsinálnám ha lehetne

2016. febr. 23. 12:12
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nálunk is az volt, hogy tervben volt a baba, csak későbbre. Én pont egy háromkörös állásinterjú közepén voltam, mentem volna vissza dolgozni, amikor pozitív lett a tesztem. Két napra rá közölték, hogy felvettek... itt álltunk egy házfelújítás előtt, hát mit mondjak, a lehető legrosszabbkor jött ez a terhesség.

Nem arról van szó, hogy egyáltalán nem akartuk, csak nem most... de valójában azért nem olyan vészes a helyzet, hiszen egy stabil kapcsolatba érkezik, és akartuk is ezt a babát, csak még most nem...

Jött az újratervezés: át kellett alakítanunk az előzetes elképzeléseket, terveket.

De érzelmileg nehezen ment feldolgozni, nem tudtam örülni a babának, nem tudtam kötődni hozzá. Mivel korábban volt két korai vetélésem, a pozi teszttől kaphattam volna progeszteronpótlást, de nem mentem dokihoz. A sorsra bíztam. Halogattam a dokihoz menetelt, nem akartam szembenézni a helyzettel. Sok indulat volt bennem, úgy éreztem, hogy a baba átvette az irányítást az életem felett. Sokat beszélgettem az egyik barátnőmmel, akinek szintén nem tervezett terhessége volt, vele nyíltan tudtunk beszélgetni az érzéseinkről, ő megértette, hogy nem úszom örömmámorban. Jót tettek ezek a beszélgetések.

A végsőkig halogattam a dokim felkeresését, a 10. hétre jelentkeztem be első ultrahangra. Még akkor is úgy mentem, hogy legszívesebben visszacsinálnám az egészet, de közben már ott volt azért az aggódás is a babáért, valahol a lelkem mélyén reménykedtem, hogy jól van.

Aztán amikor megláttam, minden megváltozott. Kiderült, hogy nem 10, hanem bő 11 hetes. Amikor megláttam a kis szívét, és ahogy kalimpál kézzel-lábbal, egyrészt ijesztő volt, mert innentől már kézzelfoghatóvá és visszavonhatatlanná vált az egész terhesség-dolog, másrészt érzelmileg is megérintett. Azóta mindig látom magam előtt, ahogy mocorog, és már nem tudok nem szeretettel gondolni rá.

Én csak biztatni tudlak, hogy bárhogyan is érzel most, az idő segít, ahogy látod, érzed majd, változnak az érzések is.

2016. febr. 23. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!